Με άψογη «πτήση» οι αετοί του βορρά θρονιάστηκαν στην κορυφή του ομίλου

Δημήτρης Μπούζας23 Οκτωβρίου 2021

Μεγάλη νίκη, σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά, εξαιρετικό αποτέλεσμα, αποκατάσταση και άνοδος της ψυχολογίας στα ύψη, ενόψει της Κυριακάτικης μάχης στο κολαστήριο.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον χθεσινό ΠΑΟΚ απέναντι σε μια σκληρή και μπαρουτοκαπνισμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο ομάδα. Ο χθεσινός ΠΑΟΚ είχε όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε στα περισσότερα μέχρι χθες παιχνίδια του, εξαιρουμένου των δύο περιπτώσεων που αφορούσαν τις αντίστοιχες ισοπαλίες που παραχώηρησε στην έδρα του.

Αγωνιστική πειθαρχία, πάθος, ορθόδοξη και έξυπνη τακτική και πολύ καλή διαχείριση από πλευράς του κόουτς.

Ο Λουτσέσκου κατάφερε με τους παίκτες που χρησιμοποίησε να αλώσει το δανέζικο κάστρο και να υποχρεώσει σε ήττα την πανίσχυρη Κοπεγχάγη, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι εθεωρήτο και το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης.

Και το πέτυχε αυτό, εκτιμώντας και συνδυάζοντας την κρισιμότητα της ευρωπαϊκής υποχρέωσης με την αντίστοιχη εγχώρια της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο τρόπος της διαχείρισης των ετοιμοπόλεμων παικτών που είχε στη διάθεση του, ήταν ενδεικτικός μιας πρόθεσης και μιας προσπάθειας που στόχευε να διατηρήσει ξεκούραστους, όσους του επιτρεπόταν από τις απαιτήσεις της χθεσινής σύγκρουσης, κόντρα σε έναν αντίπαλο που διεκδικούσε μέσα στην έδρα του το απόλυτο.

Κι αυτό το απόλυτο δεν ήταν τίποτε άλλο από την πρωτοκαθεδρία στον όμιλο. Το αποτέλεσμα θριαμβευτικό ως προς τις διαστάσεις αλλά και τις προεκτάσεις του (κατάκτηση της πρωτιάς, ενίσχυση αυτοπεποίθησης, κύρους και ψυχολογίας). Σε ότι αφορά το σκορ χαρακτηρίζεται αναντίστοιχο της εικόνας και της απόδοσης των δύο ομάδων.

Κι αυτό, γιατί από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι εκτός του γεγονότος μιας φυσιολογικής πίεσης που θα ασκούσαν οι αντίπαλοι τους με το εις βάρος τους 0-2, έχασαν πολλές ευκαιρίες που «έβγαζαν μάτια», χωρίς να χάσουν την αυτοκυριαρχία τους, όταν παραχώρησαν γήπεδο και κάποιες πρωτοβουλίες.

Στη μεγάλη χθεσινή ευρωπαϊκή επιτυχία, όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν βοήθησαν. Ο Πασχαλάκης κράτησε το 2-1 σε μια στιγμή που θα μπορούσε να γίνει η μεγάλη ζημιά. Το «δίδυμο» των νεαρών Μιχαηλίδη - Μιχάι για μια ακόμη φορά τα πήγε πολύ καλά. Χρήσιμος αποδείχθηκε και ο Τέιλορ.

Το ίδιο κι από την άλλη μεριά ο Σίντκλεϊ, ο οποίος μάλιστα άνοιξε και το δρόμο για το τεράστιο διπλό. Σβαμπ και Εσίτι «έδεσαν» στο συγκεκριμένο παιχνίδι και έδωσαν μάχες από τις οποίες τις περισσότερες τις κέρδισαν. Διστακτικός αλλά και κάπως άτολμος ο Μιτρίτσα.

Είναι γρήγορος παίκτης, ξέρει καλή μπάλα, θα πρέπει όμως να αντιληφθεί ότι ο προπονητής του κάτι άλλο περιμένει από αυτόν, την «μπούκα», αλλά και το καλό μαρκάρισμα στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Μεγάλη εμφάνιση από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, απίστευτο και ασίγαστο πάθος, υψηλή τεχνική.

Παικταράς με τα όλα του. Η γκίνια εξακολουθεί να ταλαιπωρεί και να κυνηγά τον φιλότιμο και μαχητικό Σφιντέρσκι. Στο χρόνο που είχε δυνάμεις ο Μπίσεσβαρ προσέφερε ποδοσφαιρική ευφιία και ποιότητα.

Συνοψίζοντας, καταλήγουμε στην άποψη ότι όλα πήγαν υπέροχα στη χθεσινή μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά των αετών του βορρά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.