Με αντίπαλο τη Γάνδη η κρίσιμη υπεράσπιση της 15ης θέσης που φέρνει Champions League

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Φεβρουαρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Και τώρα, ο ΠΑΟΚ παλεύει μόνος του να ξαναδώσει στην Ελλάδα το δικαίωμα να εκπροσωπείται στην Ευρώπη (από την περίοδο 2023-24) από πέντε (και όχι τέσσερις ομάδες) και δύο από αυτές να διεκδικούν είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Καλείται να αποκλείσει τη σίγουρα προσιτή Γάνδη, όχι μόνο για να δοξαστεί ακόμη περισσότερο στο φετινό Conference League, φτάνοντας στους 8, αλλά και για να υπηρετήσει τον μόνιμο στόχο του να παίξει στο Champions League, είτε ως πρωταθλητής, είτε ακόμη και ως δεύτερος στο Πρωτάθλημα.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί:

Με την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους 16 του Conference League, η Ελλάδα κέρδισε 500 βαθμούς και ανέβηκε τρεις θέσεις στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Βρέθηκε στην 15η θέση, ξεπερνώντας την Τσεχία, τη Δανία και την Τουρκία.

Τώρα, στη 16η θέση βρίσκεται η Τσεχία και η Σλάβια Πράγας συνεχίζει στο Conference League. Στη 18η η Δανία και η Κοπεγχάγη συνεχίζει στο Conference League. Στη 19η η Τουρκία και η Γαλατάσαράϊ συνεχίζει στο Europa League. Στην 21η η Νορβηγία και η Μπόντο Γκλιμντ συνεχίζει στο Conference League.

Στη 17η είναι η Κροατία και στην 20η η Κύπρος, αλλά έχουν αποκλειστεί όλες οι ομάδες τους, οπότε δεν πρόκειται να συγκεντρώσουν άλλους βαθμούς.

Στη 13η και στη 14η είναι το Βέλγιο και η Ελβετία, που συνεχίζουν έχοντας από μία ομάδα, αλλά η απόσταση από την Ελλάδα είναι μεγάλη και για να υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί θα χρειαστούν δύο, ίσως και τρεις προκρίσεις του ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό των δύο αυτών ομάδων.

Με άλλα λόγια, μίνιμουμ αποστολή του ΠΑΟΚ είναι να διατηρήσει την 15η θέση, που είναι κομβική, καθώς είναι η τελευταία που εξασφαλίζει τη συμμετοχή δύο ομάδων (πρώτος και δεύτερος του Πρωταθλήματος) στους προκριματικούς του Champions League και τη συμμετοχή πέντε ομάδων στις ευρωπαικές διοργανώσεις. Δηλαδή άλλων τριών, από τις οποίες η μία (κυπελλούχος) στους προκριματικούς του Europa League και οι δύο (τρίτος και τέταρτος του Πρωταθλήματος) στους προκριματικούς του Conference League. (Από τη 16η θέση και κάτω, βγαίνουν μόνο τέσσερις ομάδες και καμία στο Europa League. Δηλαδή μία στο Champions League και τρεις στο Conference League).

ΥΓ. Εσπασαν κάθε ρεκόρ γελοιότητας οι ΑΕΚτσήδες προπαγανδιστές. Αντί να παραδεχτούν έστω και τώρα ότι ήταν δώρο το Πρωτάθλημα που πήρε η ομάδα τους το 2018, τα έβαλαν με τον Βασίλη Δημητριάδη, που στη δίκη του Ιβάν είπε ό,τι ακριβώς συνέβη, όπως και ο ανεκδιήγητος Κομίνης, που, μαζί με τον Ποντίκη, έπρεπε να είναι οι μόνοι κατηγορούμενοι για τα πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο αίσχη εκείνης της βραδιάς. Και ο Δημητριάδης και ο Κομίνης κατέθεσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το όπλο του Ιβάν, άρα καμία απειλή δεν αισθάνθηκαν από αυτό. Αυτό ακριβώς έγινε, αυτό ακριβώς είπαν. Οπότε αποτελεί αυτονόητα σκάνδαλο το γεγονός ότι οι παίκτες της ΑΕΚ... αποφάσισαν να... τρομοκρατηθούν μέσα στα αποδυτήρια από το όπλο που είδαν... στα κινητά τους, μισή ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα και εξ αιτίας του... τρόμου τους αποφάσισε ο Κομίνης ότι δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί ο αγώνας.

Ας πήγαιναν οι γελοίοι να καταθέσουν, ας έβαζαν αυτοί το χέρι τους στο Ευαγγέλιο και ας έλεγαν ένα σωρό ψέματα για να ικανοποιήσουν τη μεγαλομανία τους και να υπερασπιστούν το χάρτινο, κάλπικο και νοθευμένο με την ανοησία του Κομίνη και του Ποντίκη Πρωτάθλημα που πήρε η ΑΕΚάρα τους...

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.