Με αλλαγές σε επίθεση και άμυνα ο Άρης -Μόνος στόχος το δύο στα δύο

Γιώργος Στράντζαλης13 Νοεμβρίου 2022

Ο αποκλεισμός του Ντάνιελ Μαντσίνι από την αποστολή του σημερινού αγώνα στα Γιάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ, τελευταίος για τον α’ γύρο, αναπόφευκτα οδηγεί τον Άλαν Πάρντιου σε νέες αλλαγές στο αρχικό σχήμα και στην πραγματικότητα αποτελεί ερωτηματικό ο παίκτης που θα τον αντικαταστήσει στην επιθετική τετράδα. Επικρατέστερος να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο είναι ο Ματέο Γκαρσία -και όχι ο Καμάτσο ή ο Ιτούρμπε– καθώς ο Αργεντίνος στα τελευταία παιχνίδια ανταποκρίνεται στον ρόλο του, βγάζει μια σταθερότητα και για μεγάλα διαστήματα είναι ουσιαστικός. Του λείπει μόνο η αποτελεσματικότητα στο επιθετικό κομμάτι. 

Ο Πάλμα προέρχεται από το εντυπωσιακό χατ τρικ και θα είναι στην 11άδα, είτε στα άκρα, είτε στον άξονα. Αλλαγή μπορεί να υπάρξει στην κορυφή της επίθεσης με την επιστροφή του Άντρε Γκρέι, ενώ η (πιθανή) μετατόπιση του Ματέο στα άκρα θα επαναφέρει στον άξονα της μεσαίας γραμμής ως δεύτερο “κόφτη”, δίπλα στον Ετέμπο. 

Στην τετράδα της άμυνας δεν αποκλείεται να επιστρέψει ο Γιάκουμπ Μπράμπετς αντί του Νικολά Ν’ κουλού ο οποίος είναι σε… ρυθμούς Κατάρ, μετά την κλήση του στην Εθνική Καμερούν για το Κατάρ, οπότε μάλλον θα προφυλαχτεί. Ανοιχτή είναι και η θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Η τελική επιλογή θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του Μόουζες Οντουμπάτζο ο οποίος συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή. Αντιθέτως, στην αριστερή πτέρυγα, λογικά, ο Μάρβιν Πίρσμαν θα γράψει δεύτερη διαδοχική συμμετοχή επιστρέφοντας σ’ ένα γνώριμο περιβάλλον και γήπεδο γι’ αυτόν.

Ο Αρης, μετά την εμφατική νίκη με 5-0 κόντρα στην Λαμία, στοχεύει να κλείσει τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος με διαδοχική νίκη και να πετύχει για δεύτερη φορά το “2 στα 2”. Το είχε καταφέρει μόνο με τις “κολλητές” επιτυχίες κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, την 3η και 4η αγωνιστική αντίστοιχα. Έκτοτε τα αποτελέσματα της ομάδας ήταν “μία κρύο, μία ζέστη”. 

H έκρηξη και το ξέσπασμα στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής, ήρθε στην κατάλληλη στιγμή. Πριν το φινάλε του πρώτου γύρου και σε ένα σημείο όπου ο Αρης αναζητούσε αντίδραση. Ωστόσο, χρειάζεται συνέχεια. Σήμερα στα Γιάννινα, σ’ ένα κομβικής σημασίας 90άλεπτο, οι Κιτρινόμαυροι καλούνται αφενός να διατηρήσουν τα στοιχεία που είχαν κόντρα στη Λαμία και αφετέρου να πάρουν αποτέλεσμα ώστε να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους εικόνα και να μείνουν σε κοντινή απόσταση από τις υψηλές θέσεις.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.