Μαζεύτηκαν κυβιστήσεις που προκαλούν ερωτηματικά στους φίλους του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport
Οι εποχές άλλαξαν και μαζί τους άλλαξε και η νοοτροπία των οπαδών. Πουλήθηκε φέτος ο Ακπομ, δεν ακούστηκε «κιχ». Πουλήθηκε ο Λημνιός, δεν μίλησε κανείς. Πουλήθηκε και ο Πέλκας, πάλι τσιμουδιά. Κανείς δεν κατηγόρησε ούτε τον Ιβάν, ούτε τον ΠΑΟΚ γι' αυτές τις πωλήσεις, μολονότι τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ και από τις τρεις θα είναι λίγα. Από τη μία πλευρά, ο οπαδός δεν θέλει να αναμειγνύεται στη στρατηγική διαμόρφωσης του ρόστερ ανά αγωνιστική περίοδο και από την άλλη σέβεται την επιθυμία όλων των παικτών να... αποδράσουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο για να βρουν μια καλύτερη, από όλες τις απόψεις, τύχη στο εξωτερικό. Γι' αυτό δεν κατηγόρησε κανείς και τους ίδιους τους παίκτες. 
Ακόμη, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε όταν ο ΠΑΟΚ έστειλε στο καλό της Παναγίας τον Μαουρίσιο. Κανείς όταν έμεινε στο περιθώριο ο Μάτος, κανείς όταν κόπηκε ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα από την ομάδα ο Μπίσεσβαρ, κανείς όταν έπεσε σε δυσμένεια ο Πασχαλάκης. Ο οπαδός ξέρει ότι δουλειά του δεν είναι να επιλέγει τους παίκτες, διότι αναγνωρίζει ότι αυτό είναι αρμοδιότητα των υπεύθυνων για την ομάδα. Οι οποίοι (πρέπει να) έχουν μια κάποια στρατηγική, έναν σχεδιασμό και να παίρνουν αποφάσεις σύμφωνα με το πλάνο που έχει συμφωνηθεί με τον μεγαλομέτοχο να ακολουθήσουν. 

Εδώ ακριβώς είναι το λεπτό σημείο. Υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική; Η μήπως γίνονται ενέργειες που δείχνουν ότι δεν υπάρχει, ή ότι ξεχάστηκε; Παραδείγματα: Ο Μαουρίσιο κρίθηκε μη απαραίτητος, αλλά τον έψαχναν την τελευταία στιγμή. Ο Μάτος κρίθηκε άχρηστος, αλλά όταν η ομάδα ξέμεινε από δεξιό μπακ-χαφ, τον επανέφεραν στην ενδεκάδα. Το ίδιο πιθανότατα θα γίνει με τον Μπίσεσβαρ ή και τον Πασχαλάκη. Κι αν προσθέσουμε και το θέμα του Βιεϊρίνια, στο οποίο μιλάμε για την άδοξη υποστολή της σημαίας εκ μέρους της ΠΑΕ, ήδη μαζεύουμε πολλές περιπτώσεις που είναι αρκετές να προκαλέσουν ερωτηματικά σε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και, φυσικά, στους συνδεσμίτες, που τα έθεσαν προχθές με τη λιτή αλλά περιεκτική ανακοίνωσή τους. Το θέμα δεν είναι δηλαδή αν παίζει ο Τάδε ή ο Δείνα παίκτης, το θέμα είναι αν εκτίθεται ο ΠΑΟΚ με... πισωγυρίσματα, κυβιστήσεις και συμπεριφορές που τον μειώνουν στη συνείδηση της κοινής γνώμης. 

Μπορεί αυτά τα ερωτηματικά να τα καλύψει στην αυριανή συνέντευξη Τύπου ο Ολαφ Ρέμπε, που μόλις πριν ένα μήνα έπιασε δουλειά; Λίγο δύσκολο μου φαίνεται. Ας τον ακούσουμε όμως και όλο και κάτι θα μάθουμε για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

ΥΓ. Με το φτωχό μου το μυαλό και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις δηλώσεις διάφορων εμπλεκόμενων υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, είχα υπολογίσει, από αυτήν εδώ τη γωνία, ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει στη Νέα Τούμπα την αγωνιστική περίοδο 2024-25. Χθες, η υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, που φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5, το είπε φόρα παρτίδα: «Το προεδρικό διάταγμα το υπολογίζουμε Απρίλιο με Μάιο του 2021, τον χρόνο κατασκευής του γηπέδου 3 με 3,5 χρόνια και στόχος όλων μας είναι ο ΠΑΟΚ να παίξει στο νέο γήπεδό του στα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, το 2026». Πολύ μακρινό φαίνεται. Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι ζούμε στη γεμάτη παθογένειες Ελλάδα, το να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ τη Νέα Τούμπα 14 χρόνια από τη στιγμή που τον ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης και μίλησε δημόσια για την επιθυμία του να γίνει αυτό το έργο, θα μοιάζει τελικά με επίτευγμα...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.