Μαζεύει τα κομμάτια του και συνεχίζει ο Άρης

Metrosport Team13 Αυγούστου 2022

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αυτό το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται εδώ και τέσσερα χρόνια, είναι και το πανομοιότυπο σενάριο καθώς ο Αρης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη πληρώνοντας βαρύ τίμημα για τις κατώτερες των προσδοκιών (εκτός συνόρων) εμφανίσεις τους, τις οποίες δεν μπορεί να καλύψει μέσα από την υπερπροσπάθεια στο «Κλ. Βικελίδης».

Η ιστορία έγραψε ότι για 11η φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του δεν κατάφερε να ανατρέψει εις βάρος του εκτός έδρας σκορ μέσα στο σπίτι του. Εγραψε επίσης ότι συνέβη για 4η διαδοχική χρονιά. Ειδικά ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι μπαίνει στην ίδια γραμμή μ’ αυτούς από τις Μόλντε (2019), Αστάνα (2021) καθώς και τότε οι «κίτρινοι» υστέρησαν εκτός έδρας και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ανατροπές στο «Κλ. Βικελίδης». Το χειροκρότημα του κόσμου μετά το παιχνίδι προσφέρει ψυχολογία, αλλά δεν καλύπτει τις αστοχίες που κόστισαν την απώλεια ενός στόχου. 

Για τον Αρη είναι αναγκαίο να αποκρυπτογραφήσει όλα τα μηνύματα που του έστειλαν οι τέσσερις ευρωπαϊκοί αγώνες κι ας κέρδισε τους τρεις. Το (χαμηλό) επίπεδο ετοιμότητας κάποιων παικτών μπαίνει στην ίδια λίστα με τη διαχείριση από την πλευρά του Χερμάν Μπούργος ο οποίος μπορεί να μετρά πολλά χρόνια στους πάγκους, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Αρης είναι μόλις η δεύτερη δουλειά του ως πρώτος προπονητής. Ο Αργεντίνος υποστήριξε ότι δεν θα άλλαζε τίποτε από τις αποφάσεις που πήρε κάποιες εξ’ αυτών όμως δεν τον δικαίωσαν. Σαν αυτή του Εμπακατά στο Τελ Αβίβ, την επιθετική λογική σε σημείο που δεν χρειαζόταν ή το φρεσκάρισμα που έπρεπε να γίνει νωρίτερα στον δεύτερο αγώνα.

Είναι πολλά τα μηνύματα στα οποία πρέπει να εστιάσει ο Αρης. Όπως η δυσκολία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με συνέπεια να παίρνει πολλά ρίσκο στο χορτάρι. Ως ένα βαθμό, αυτό ήταν αναμενόμενο για μια καινούργια ομάδα. Είναι και οι λεπτομέρειες στις οποίες υστέρησε στους αγώνες με τη Μακάμπι. Από την τελική πάσα μέχρι την εκτέλεση ή τις καλύτερες τοποθετήσεις στο γήπεδο. Παράλληλα με το πλάνο ενίσχυσης που απαιτείται να τρέξει, είναι αναγκαία και η βελτίωση της εικόνας της ομάδας βάσει του ποιοτικού επιπέδου τους ούτως ώστε να δημιουργηθούν στέρεες βάσεις για να κοιτάξει πράγματι ο Αρης τους εγχώριους στόχους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.