Μαυρωτάς: «Μόνο εμβολιασμένοι για μεγαλύτερη ασφάλεια και... κίνητρο»

Metrosport Team16 Ιουλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης για την είσοδο μόνο εμβολιασμένων και προσφάτως νοσήσαντων στα γήπεδα.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε:

Γιατί δεν δόθηκε πρόσβαση στα γήπεδα στους εμβολιασμένους: «Ήταν κυβερνητική απόφαση εδώ και δύο εβδομάδες ώστε αφενός να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, να είναι αμιγώς εμβολιασμένοι σε έναν χώρο που μαζεύεται πολύς κόσμος και να δώσουμε κίνητρο σε κόσμο που θέλει να πάει στο γήπεδο, να εμβολιαστεί. Υπάρχουν ένθεν κακείθεν επιχειρήματα. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε την καμπάνια του εμβολιασμού διότι έτσι θα ξεκλειδώσουμε πολλά πράγματα στον αθλητισμό. Όχι να ξανακλείσουμε αν ανέβουν τα κρούσματα. Για αυτό περνάμε αυτό το μήνυμα. Να αποφύγουν και οι αθλητές τα συνεχή rapid τεστ και PCR».

Γιατί να μην πάει να μην πάει γήπεδο ένας ανεμβολίαστος με rapid και PCR τεστ: «Το καταλαβαίνω αλλά για να μετακινηθεί κάποιος στη δουλειά που είναι υποχρεωτικό, και εκεί υπάρχει τεστ. Το να πάει κινηματογράφο ή γήπεδο είναι ψυχαγωγικό και εκεί μπορεί να δοθούν κίνητρα στην ψυχαγωγία ώστε να προχωρήσει σε κοινωνικά επωφελείς συμπεριφορές. Έτσι χτίζουμε το τείχος προστασίας. Οι γιοι μου που εμβολιάστηκαν δεν το έκαναν τους εαυτούς τους αλλά για τους παππούδες τους. Είναι θέμα που το θέσαμε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Παιδιά που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο σε ποσοστό 5% να μπαίνουν στα γήπεδα».

Για τις αντιδράσεις των οργανωμένων: «Όπως σε όλους τους τομείς, πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα και το συμφέρον της κοινωνίας και όχι μεμονωμένων ανθρώπων. Οι αντιδράσεις των ΠΑΕ ήταν σε καλή κατεύθυνση ώστε να κάνουν ένα πλάνο που δε θα ανατραπεί σε 2-3 μήνες. Είναι ένα ασφαλές πλάνο. Όπως είπε ο κ. Μπουτσικάρης θα κάνουν ένα ωραίο σποτάκι με ποδοσφαιριστές για τον εμβολιασμό που θα λέει πως πρέπει να είμαστε μια ομάδα απέναντι στον κορωνοϊό. Και σε αλλά αθλήματα επειδή ξεμπερδεύουν με τις διαδικασίες των συνεχών τεστ και της καραντίνας αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα, οι παίκτες πάνε κατά ομάδες να εμβολιαστούν».

Αν παίκτες που δεν εμβολιαστούν δε θα μπορούν να δουλέψουν: «Όχι, είναι εργαζόμενοι. Αν δοθεί γενική οδηγία ότι οι μη εμβολιασμένοι δε μπορούν να παν στη δουλειά τους αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι μέσα οι ποδοσφαιριστές και οι μπασκετμπολίστες στα επαγγελματικά αθλήματα».

Υπάρχει σκέψη στην Πολιτεία να δίνονται δωρεάν τα τεστ ή να πέσει η τιμή τους: «Δεν ξέρω αν υπάρχει πολιτική γιατί η έμφαση είναι να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί. Είναι ένα βήμα που στηρίζεται στην επιστήμη, δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες. Έχει αποδειχτεί ότι δουλεύει για να πάρουμε πίσω όσα στερηθήκαμε εδώ και 1,5 χρόνο».

Πώς μπορούν να μετρηθούν υπεράριθμοι στα γήπεδα: «Υπήρχαν ματς στα κεκλεισμένων των θυρών οπού υπήρχαν θεατές. Αυτή η διάταξη έχει παραμείνει διότι οι αγωνιστικοί χώροι χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι στο 60% πληρότητα. Δε μιλάμε να παραβιαστεί για 1-2 άτομα αλλά έχουμε ένα εμφανώς γεμάτο στάδιο τότε έχει παραβιαστεί. Επειδή δίνουμε εξετάσεις ως αθλητισμός, δε θα έχουμε τέτοιες περιπτώσεις. Στην αρχή θα κλείνει μια θύρα. Μετά θα έχουμε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Ελπίζω να μη τον πληρώσουν οι συνεπείς σε βάρος κάποιον ασυνεπών».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.