Μαυρωτάς: «Δεν μπορεί να διαιωνίζεται το θέμα του Μητρώου, δεχόμαστε προτάσεις από τις Ενώσεις»

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, και μίλησε για την κόντρα της ΕΠΟ με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το θέμα του Μητρώου, την πιθανότητα αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, σχολίασε το θέμα χρηματοδότησης των ομάδων από την φορολογία του στοιχήματος, ενώ αναφέρθηκε στην συμφωνία του ΠΑΟΚ με το Καυτανζόγλειο ενόψει της νέας Τούμπας.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την κόντρα της ΕΠΟ με το Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Γίνονται κινήσεις άμβλυνσης της διαφοράς, το θέμα μητρώο πρέπει να προχωρήσει, υπάρχουν προτάσεις προς την σωστή κατεύθυνση και αξιολογούνται. Εμείς θέλουμε να υπάρχει νοικοκυροσύνη και να μην υπάρχουν αποκλεισμοί. Είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να κρατήσει επ' άπειρον. Δεν νομίζω πως οτιδήποτε είναι πάνω από τους ελληνικούς νόμους, προσπαθούμε να νοικοκυρέψουμε τον αθλητισμό με τον καλύτερο τρόπο. Εχουμε δώσει αρκετές παρατάσεις στη διαδικασία του Μητρώου, από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και από την ΕΠΟ καταλαβαίνουν πλέον πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση.

Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ Υφυπουργείου και ΕΠΟ αλλά παραγόντων της UEFA και FIFA, έγινε προσπάθεια να γίνει ένας κοινός στόχος και δεν πρέπει κανείς να υπαναχωρεί στο θέμα του μητρώου.

Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι αγωνιστικός αθλητισμός και διαφορετικά είναι ο αθλητισμός για όλους. γι’ αυτό προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες, με γνώμονα να μην κόψουμε κάποιον που θέλουμε να αθληθεί. Δεχόμαστε προτάσεις από τις Ενώσεις και τις εξετάζουμε, αλλά δεν μπορεί το θέμα του Μητρώου να διαιωνίζεται».

Για πιθανή απόφαση αναστολής στη ΓΣ της ΕΠΟ: «Θα πλήξει το ποδόσφαιρο μια αναστολή πρωταθλημάτων και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είναι μια ξαφνική διαδικασία αλλά γίνεται η διαδικασία εδώ και δύο χρόνια. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση των συλλόγων αλλά να προχωρήσουμε ο αθλητισμός».

Για την ημερίδα της Betsson: «Ηταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, για το υπεύθυνο παιχνίδι, πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την χειραγώγηση των αγώνων, η Ελλάδα βρίσκεται στην διεθνή πρωτοπορία με τις κινήσεις που έχει κάνει. Το θέμα της χρηματοδότησης εξαρτόμαστε και εμείς από το υπουργείο των οικονομικών. Για πρώτη φορά από τη φορολογία του στοιχήματος πηγαίνουν απευθείας στον αθλητισμό. Στην εκκαθάριση που έγινε το ποσό ήταν μεγαλύτερο από αυτό που δόθηκε και για αυτό δεν δόθηκαν χρήματα φέτος. Το Υπουργείο Οικονομικών έκανε μια υπερεκτίμηση των χρημάτων που δόθηκαν πέρυσι. Η διοχέτευση αυτών των χρημάτων να συνεχίσει να υπάρχει και για τα σωματεία και για τις εθνικές ομάδες. αυτή η υπερεκτίμηση οδήγησε σε κάποιες αστοχίες στον προγραμματισμό των ομάδων, από την επόμενη χρονιά θα διορθωθούν αυτά τα θέματα».

Για τη συμφωνία ΠΑΟΚ-Καυτανζογλείου ενόψει της κατεδάφισης της Τούμπας: «Είναι απολύτως εφικτό να χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ το Καυτανζόγλειο, ο Υφυπουργός δεν έχει πρόβλημα να γίνει αυτό, είναι μια win win κατάσταση, απλά να γίνει με τις κατάλληλες συνθήκες. Δεν θα πρέπει να βγει ο στίβος από το γήπεδο, να γίνουν κάποιες επεμβάσεις με τις οδηγίες του της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Πρέπει να υπάρχουν κάποιοι όροι. Πρέπει να έχουμε την ίδια συμπεριφορά προς όλες τις ομάδες και αυτό κάνει από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, και θα φανεί και στην πράξη».

Για το γήπεδο Μίκρα 4 που είναι εγκατελλειμένο: «Σε τέτοιες περιπτώσεις που χρειάζονται συνέργειες και της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να τις μεγιστοποιούμε αυτές τι συνέργειες. Τα ΕΑΚ κάνουν ότι μπορούν για να διαθέτουν τα γήπεδα στα σωματεία και στη νεολαία της πόλης. Υπάχρει γραφειοκρατία που χρειάζεται συνέργεια πολλών φορέων για να λυθούν. Υπάρχουν εμπόδια γιατί κάποια γήπεδα δεν διαθέτουν άδεια ή δεν είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.