Μαξ Φερστάπεν: Το FIFA, η Μπαρτσελόνα και ένα... φρικαντέλ

Παναγιώτα Χαλκιά16 Δεκεμβρίου 2021

Η αγωνία χτύπησε κόκκινο στο Άμπου Ντάμπι και σίγουρα όσοι επέλεξαν να δουν το GP θα το θυμούνται για καιρό. Ο Μαξ Φερστάπεν στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κυριολεκτικά στον τελευταίο γύρο γκρεμίζοντας από την κορυφή τον Λουίς Χάμιλτον.

Ο Βρετανός είχε την πρωτοπορία σε όλη τη διάρκεια αλλά είδε τον τίτλο να γλιστρά μέσα από τα χέρια του και τον αντίπαλο του να ανεβαίνει στην κορυφή για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ποιος είναι, όμως, ο 24χρονος οδηγός; Τι γνωρίζουμε για τη ζωή του;

Γεννήθηκε στο Βέλγιο αλλά αγωνίζεται με ολλανδική άδεια. Ήρθε στη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997 στο Χασέλ του Βελγίου. Ο πατέρας του υπήρξε οδηγός της F1 ενώ η μητέρα του έτρεχε στα κάρτ.

Μεγάλωσε στην πόλη Bree αλλά αισθάνεται Ολλανδός. «Έζησα στο Βέλγιο όλη μου τη ζωή, αλλά αισθάνομαι Ολλανδός. Λόγω των αγώνων καρτ πέρασα περισσότερο χρόνο με τον πατέρα μου παρά με τη μητέρα μου».

Ο πατέρας του φρόντισε να τον μυήσει στα μυστικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τα τέσσερα του χρόνια. Άρχισε να του μαθαίνει να οδηγεί καρτ. Ήδη, στα επτά του χρόνια αγωνιζόταν και κέρδιζε ενώ τρία χρόνια αργότερα οδηγούσε ακόμη και 100.000 χιλιόμετρα το χρόνο για να βελτιωθεί.

Το 2012 σε έναν αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος τράκαρε και έχασε το πρωτάθλημα. Ο πατέρας του ήταν φανερά απογοητευμένος και δεν του το έκρυψε. «Ήμουν αναστατωμένος, αλλά ο μπαμπάς μου ήταν πραγματικά στενοχωρημένος και απογοητευμένος.

Έπρεπε να σηκώσω το καρτ από την άκρη της πίστας καθώς ο πατέρας μου είπε ότι έπρεπε να το κάνω μόνος μου. Ήθελα να του μιλήσω για αυτό που είχε συμβεί , αλλά δεν ήθελε να μου μιλήσει. Συνέχισα να προσπαθώ, και κάποια στιγμή, σε ένα βενζινάδικο, μου είπε: «Φύγε, δεν θέλω να σου μιλήσω άλλο».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο μπαμπάς του αποφάσισε να του φερθεί σκληρά. Υπήρξαν στιγμές που δεν άκουγε και δεν κινούνταν ορθά μέσα στην πίστα. Κάτι που εκνεύριζε αφάνταστα τον πατέρα του. «Οδηγούσα σαν πατάτα. Αν δεν οδηγείς κανονικά, πάμε σπίτι. Μαζεύω τα πάντα».

Είναι από τους καλύτερους στο FIFA

Στον ελεύθερο του χρόνο δεν χάνει την ευκαιρία να παίξει βιντεοπαιχνίδια. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες FIFA στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της FIFA Futwiz, χρησιμοποιεί το όνομα «crgboy007» και έχει καταλάβει την 21η θέση στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2019 ενώ ένα χρόνο πριν βρισκόταν στην 31η θέση.

Μάλιστα, το αφεντικό της Red Bull Racing, Chistian Horner, είχε αποκαλύψει ότι έπαιζε 14 ώρες gaming κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου GP των ΗΠΑ του 2021. «Μάλλον έχει κάνει περίπου 14 ώρες ποδοσφαίρου FIFA αυτό το Σαββατοκύριακο όσο είναι εδώ».

Είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα και της Αϊντχόφεν

Φυσικά, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν περιορίζεται μόνο στα βιντεοπαιχνίδια. Παρακολουθεί ανελλιπώς τα παιχνίδια των αγαπημένων του ομάδων και όταν οι υποχρεώσεις του το επιτρέπουν πηγαίνει στο γήπεδο. Είναι φανατικός οπαδός της Αϊντχόφεν και της Μπαρτσελόνα.

Και στις διακοπές οδηγεί

Θα σκεφτόταν κανείς ότι όταν το πρωτάθλημα τελειώνει, οι οδηγοί μένουν μακριά από το τιμόνι για λίγο. Αυτό δεν ισχύει για τον 24χρονο αφού ακόμη και στις διακοπές του κάνει αγώνες με καρτ, τετράτροχα. Τον βοηθά να παραμείνει ενεργός και να μάθει πως να μην χάνει τον έλεγχο.

Ιταλική κουζίνα με ολλανδικές πινελιές

Είναι λάτρης της ιταλικής κουζίνας αλλά λατρεύει εξίσου τα ολλανδικά φαγητά. Δεν είναι διατεθειμένος να δοκιμάσει νέες γεύσεις και παραμένει πιστός σε αυτές που ήδη γνωρίζει.

Όταν επιστρέφει σπίτι του μετά από αγώνες του αρέσει να υπάρχουν στο πιάτο του ένα φρικαντέλ. Πρόκειται για ένα πιάτο που έχει τις ρίζες του στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Βόρεια Γαλλία. Αποτελείται από τηγανητό λουκάνικο με κέτσαπ, σάλτσα κάρυ, μαγιονέζα και ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Προσέχει τη διατροφή του καθώς θεωρεί ότι τα κιλά είναι σημαντικά για έναν οδηγό. «Προσέχω τι τρώω γιατί πιστεύω ότι το βάρος ενός οδηγού είναι πολύ σημαντικό. 

Διασφαλίζω πως τρώω αρκετά, διότι είναι ένα πολύ απαιτητικό σπορ. Η δίαιτά μου αλλάζει επίσης με το μέρος που θα αγωνιστώ. Σε συνθήκες με έντονη υγρασία, καίω όσες θερμίδες στην προπόνηση όσες και στον αγώνα».

Έψαξε τον εαυτό του στο Google

Στο GP της Σιγκαπούρης το 2018, βρήκε μια φωτογραφία του στη μηχανή αναζήτησης για να πείσει τον φύλακα ότι ήταν εκείνος και να του επιτρέψει την είσοδο καθώς είχε ξεχάσει το πάσο του.

Ερωτοχτυπημένος

Είναι σε σχέση με την Κέλι Πικέ. Από τα τέλη του 2020 είναι ζευγάρι με την 33χρονη blogger, η οποία ήταν παντρεμένη με τον πρώην οδηγό της F1 Ντάνιελ Κβίατ και έχει και ένα ένα παιδί, την Πενέλοπε.

Super Max

Έχει το δικό του τραγούδι. Γράφτηκε το 2016 από τρεις θαυμαστές του, τους Marco Mars, Rob Toonen και Jeroen Hilgenberg, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται και Pitstop Boys.

Ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προπόνησης

Θέλει να είναι σε εγρήγορση, δυνατός και έτοιμος να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία. Ακολουθεί πιστά ένα ειδικό πρόγραμμα προπόνησης, που του επιτρέπει να γυμνάζει σώμα και μυαλό. Ταξιδεύει πολύ και περνά πολλές ώρες στον προσομοιωτή οπότε προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα.

«Για εμένα, το σημείο που ασκούνται οι μεγαλύτερες δυνάμεις είναι ο λαιμός, το κάτω μέρος της πλάτης και οι δυνάμεις που νιώθεις όταν έχεις σύγκρουση. Ως οδηγοί πρέπει να είμαστε δυνατοί, αλλά δεν πρέπει να έχουμε μεγάλη μυϊκή μάζα. Είναι κακό για τα σημερινά μονοθέσια.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η προπόνηση διαφέρει από το αν υπάρχει αγωνιστική δράση ή όχι. Αν δεν ακολουθεί αγώνας, η Δευτέρα είναι ημέρα ξεκούρασης. Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη κάνω 1-2 προπονήσεις τη μέρα. Το Σάββατο και την Κυριακή δεν κάνω».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.