Ματσάρα στο Βεστφάλεν με νικήτρια την Μπάγερν Μονάχου, «φωνάζει» η Ντόρτμουντ

Δημήτρης Καλαϊτζής04 Δεκεμβρίου 2021

Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα αναδείχθηκε η Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Τζούλιαν Νάγκελσμαν έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, επιβλήθηκε 3-2 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν» και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τους «κιτρινόμαυρους».

Καλύτερο ξεκίνημα στο ντέρμπι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι γηπεδούχοι, καθώς ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Μπραντ στο 5΄. Ωστόσο, η χαρά τους κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας της Μπορούσια και ισοφάρισε σε 1-1.

Νέο παιδαριώδες λάθος της άμυνας της Ντόρτμουντ και ο Κομάν δεν θα άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, φέρνοντας τούμπα το ματς στο 44΄. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 48΄ οι κιτρινόμαυροι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Χάαλαντ. Και στη συνέχεια ζήτησαν πέναλτι, όμως ο Τσβάιερ δεν έδωσε τίποτα. Ο αγώνας επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μπραντ που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 70ο λεπτό. 

Στο 75΄ ο γερμανός ρέφερι με την βοήθεια του VAR έδωσε πέναλτι υπέρ των Βαυαρών για χέρι του Χούμελς, προκαλώντας την έκρηξη στον πάγκο της Ντόρτμουντ, που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί ο προπονητής της Μπορούσια. 

Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, χαρίζοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του! 

Ο Πολωνός σούπερ σταρ με τα δυο γκολ που σημείωσε έφτασε τα 118 εκτός έδρας τέρματα στην Μπουντεσλίγκα, σπάζοντας το ρεκόρ του Κλάους Φίσερ (117).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/12

Ουνιόν Βερολίνου-Λειψία 2-1

Σάββατο 4/12

Λεβερκούζεν-Γκρόιτερ Φιρτ 7-1

Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2

Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 3-0 

Άουγκσμπουργκ-Μπόχουμ 2-3

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Κολωνία 1-1

Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 2-3

Κυριακή 5/12

Στουτγάρδη-Χέρτα Βερολίνου (16:30)

Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ (18:30)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.