Ματσάρα στην Ισπανία με επτά γκολ, εύκολα η Λειψία

Metrosport Team10 Μαρτίου 2020

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League πήραν Αταλάντα και Λειψία. Οι Ιταλοί επικράτησε στην Ισπανία της Βαλένθιας με 4-3 ενώ οι Γερμανοί πέταξαν εκτός διοργάνωσης την Τότεναμ του Μουρίνιο επικρατώντας με 3-0 στη Γερμανία

Η μπάλα έκατσε στους Ιταλούς

Γρήγορο προβάδισμα για την Αταλάντα με δύο πέναλτι του Ντιακαμπί. Η ομάδα του Θελάδες προσπάθησε, έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε με τον Γκαμέιρο.

Η Βαλένθια μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 51 με κεφαλιά του Γκαμεϊρό μετά από σέντρα του Φεράν Τόρες. Ένα λεπτό νωρίτερα η Αταλάντα θα μπορούσα να κάνει τρία τα τέρματα της αλλά το σουτ του Φρόιλερ βρήκε στο δοκάρι. 

Οι Ισπανοί πήραν κεφάλι στο σκορ στο 67ο λεπτό όταν ο Παρέχο με φανταστική μπαλιά έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Φέραν Τόρες, ο οποίος κρέμασε τον Σπορτιέλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Αταλάντα ισοφάρισε όταν ο Ζαπάτα έστρωσε τον Ίλισιτς και εκείνος εκτέλεσε τον τερματοφύλακα των Ισπανών. Ο επίλογος γράφτηκε 10 λεπτά αργότερα όταν ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-4.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Τζιμσίτι, Καλντάρα, Παλομίνο, Χατέμποερ, Ντε Ρούν, Φρέουλερ, Γκοσένς, Πάσαλιτς, Γκόμες, Ίλισιτς

Βαλένθια (Θελάδες): Σίλεσεν, Κοντόγκμπια, Γκαγιά, Ντιακαμπί, Σολέρ, Παρέχο, Βας, Φεράν, Κοκλέν, Ροντρίγκο, Γκαμεϊρό

Απέδειξαν την ανωτερότητα και σ

πάλι οι Γερμανοί

Η Λειψία πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή και κατάφερε να κλειδώσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Στο 10ο λεπτό ο Ζάμπιτζερ με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στους Γερμανούς ενώ 11 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά ψαράκι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι παίκτες του Μουρίνιο μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και προσπαθούσαν να φτάσουν με αξιώσεις την περιοχή του Γκουλάστσι αλλά έκαναν λάθη στην τελική πάσα. Η πρώτη καλή στιγμή για τους «πετεινούς» ήρθε στο 74΄όταν ο Μόουρα έσπασε στον Ντέλε Άλι, ο οποίος έκανε πλασέ στην κίνηση αλλά ο τερματοφύλακας των Γερμανών μπλόκαρε. Στο 87΄η Λειψία έκανε τρία τα τέρματα της όταν μετά από τραγική αντίδραση της άμυνας των Άγγλων η μπάλα στρώθηκε στον Φόρσμπεργκ, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λειψία: Γκουλάστσι, Κλόστερμαν, Χάλστενμπεργκ, Ουπαμεκανό, Ανχελίνιο, Ενκουνκού (59΄Χαινταρά), Μουκιελέ (56΄Ανταμας), Λάιμερ, Σάμπιτζερ, Βέρνερ, Σικ.

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Τανγκάνγκα, Σεσενιόν, Γουίνκς, Ντάιερ, Λο Σέλσο (80΄Φερνάντες), Λαμέλα, Άλι, Λούκας Μόουρα

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.