Ματσάρα με νικήτρια την Πορτογαλία, έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο!

Δημήτρης Καλαϊτζής24 Νοεμβρίου 2022

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, καθώς επικράτησε 3-2 της μαχητικής Γκάνας. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία, καθώς με το τέρμα που σημείωσε έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε πέντε διαφορετικά Μουντιάλ! 

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο στο 65΄. 

Η απάντηση της Γκάνας ήταν άμεση, καθώς ισοφάρισε σε 1-1 με τον Αγιού στο 73΄.


Ωστόσο, η χαρά της κράτησε μόλις πέντε λεπτά, αφού ο Ζοάο Φέλιξ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ίβηρες, για να έρθει ο Λεάο να κάνει το 3-1 στο 80΄. 


Παρόλα αυτά η Γκάνα δεν παρέδωσε τα όπλα και μείωσε σε 3-2 με τον Μπουκαρί (πανηγύρισε αλά Κριστιάνο Ρονάλντο) στο 89΄, ενώ λίγο έλειψε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να φέρει το ματς στα ίσα μετά το λάθος του Ντιόγκο Κόστα, όμως δεν τα κατάφερε. 


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77' Λεάο), Οτάβιο (56' Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88' Παλίνια), Ρονάλντο (88΄Ζοάο Μάριο), Μπερνάρντο Σίλβα (88' Ράμος) 

ΓΚΑΝΑ: Ζίγκι, Αμαρτέι, Σεϊντού (67' Λάμντεϊ), Εντζικού (92' Σεμένιο), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (92' Κίερεχ), Πάρτεϊ, Κούντους (76' Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77' Ζ. Αγιού)

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Πορτογαλία 3

2. Ουρουγουάη 1

3. Νότια Κορέα 1

4. Γκάνα 0 

Η επόμενη (2η) αγωνιστική 28/11

Νότια Κορέα-Γκάνα 15.00

Πορτογαλία-Ουρουγουάη 21.00

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.