Ματέου Λαόθ: Ο διαιτητής του τελικού, που στέρησε το πρωτάθλημα από τη Μπαρτσελόνα

Metrosport Team19 Μαΐου 2022

Η ΚΕΔ όρισε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ τον Αντόνιο Ματέου Λαόθ, φέρνοντας στην Ελλάδα έναν διαιτητή από την ελίτ κατηγορία της UEFA, ο οποίος έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, ωστόσο έχει τη δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Λαόθ ήταν ο άνθρωπος που είχε τα ηνία του περσινού τελικού του Champions League και τη νίκη της Τσέλσι με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στο παρελθόν είχε διαιτητεύσει και τρεις ημιτελικούς Champions League (Μονακό-Γιουβέντους 0-2, 2017, Τότεναμ-Άγιαξ 0-1, 2019, Λιόν-Μπάγερν 0-3, 2020). Ο 44χρονος διαιτητής από τον σύνδεσμο της Βαλένθια έχει ωστόσο μία ιδιαίτερη επαφή με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είχε αναφέρει για τον πολύπειρο διαιτητή, «ο Λαόθ είναι ένας ξεχωριστός τύπος, που του αρέσει να είναι διαφορετικός», για την απόφαση του να τον αποβάλει στον αγώνα μεταξύ της Σίτι και της Λίβερπουλ στο Champions League.

Ο Ισπανός τεχνικός μάλιστα πριν τον τελικό του Champions League, σημείωσε στη συνέντευξη τύπου πως τον ενδιαφέρει ελάχιστα το ότι θα σφυρίζει ο Λαόθ την αναμέτρηση, με την αντίδραση του να είναι άκρως... εκφραστική.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του στο 1.00: 

Ο Λαόθ έχει απασχολήσει εκ νέου τα μίντια, καθώς το στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2013-14, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα στο Camp Nou, σε μία αναμέτρηση που έδινε... πρωτάθλημα, είχε πάρει μία λάθος διαιτητική απόφαση και ο τίτλος του πρωταθλητή Ισπανίας πήρε τον δρόμο προς τη Μαδρίτη και ειδικότερα την Ατλέτικο.

Στην εν λόγω αναμέτρηση ο Λαόθ είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Λιονέλ Μέσι, σε μία απόφαση που φαίνεται λανθασμένη και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα για αυτή του την απόφαση. 

Ειδικότερα, ο ίδιος πήγε μετά το πέρας της αναμέτρησης στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα και όπως ανέφερε σε συνέντευξη του ο γυμναστής της ομάδας και μέλος του τεχνικού τιμ του Τάτα Μαρτίνο, Έλβιο Παολορόσο, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά, «Ο Μέσι πέτυχε ένα γκολ που μας έδινε το πρωτάθλημα και ο διαιτητής το ακύρωσε. Ήταν δύο τα ξημερώματα, ήμασταν ακόμα στα αποδυτήρια και κλαίγαμε και ήρθε ο διαιτητής και μας ζήτησε συγγνώμη».

Δείτε το γκολ: 
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.