Ματέο VS Γκαρσία -Μία μπρος και δύο πίσω ο Αργεντινός

Γιώργος Στράντζαλης06 Οκτωβρίου 2021


Η εικόνα του Ματέο Γκαρσία στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης ασφαλώς και προβλημάτισε, καθώς ελλείψει βασικών επιλογών στον Αρη προσδοκούσαν ότι θα βγει μπροστά. Είχε δώσει δείγματα εξάλλου και προερχόταν από μία πειστική εμφάνιση στο Περιστέρι. Ο Αργεντινός ωστόσο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Τουναντίον, απογοήτευσε και απέδειξε ότι είναι με τα φεγγάρια του. Μια μπρος και δύο πίσω, συνεχίζοντας την προβληματική εικόνα που είχε πέρυσι με αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοσή του.

Στο Περιστέρι χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι του καλύπτοντας το κενό του Μαντσίνι. Άνοιξε και αξιοποίησε χώρους, συνέβαλε αποτελεσματικά στο pressing και πέτυχε ένα όμορφο σε εκτέλεση γκολ ενδεικτικό της ποιότητάς του. Η εικόνα του θύμισε κάτι από τον παλιό (καλό) Ματέο. Με τον Απόλλωνα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο βασικό σχήμα και όχι μόνο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες αλλά ήταν εκείνος που χαλούσε ό,τι προσπαθούσαν να χτίσουν οι υπόλοιποι επιθετικά. Δεν πάτησε περιοχή, δεν πήρε πρωτοβουλίες και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 13 λάθη (!), περισσότερα από κάθε άλλον στην ομάδα, ενώ είχε μόλις δύο κλεψίματα και δύο τελικές προσπάθειες. Δύο παιχνίδια, δύο διαφορετικά πρόσωπα. Αν ο Άκης Μάντζιος είχε τις απαραίτητες επιλογές στον πάγκο δεδομένα θα τον άλλαζε από το ημίχρονο. Γενικώς ο Αργεντινός προβληματίζει με την αστάθεια που διακρίνει το παιχνίδι του, την ώρα που στον Αρη έχουν… ποντάρει σε αυτόν πολλά αλλά μέχρι τώρα βλέπουν την επένδυσή τους να μην αποδίδει τα αναμενόμενα. Τρεις συμμετοχές με 193 αγωνιστικά λεπτά και οι αριθμοί έρχονται να αναδείξουν την προβληματική του εικόνα και το χαμηλό επίπεδο προσφοράς του. Μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες, όσες δηλαδή έχει ο κεντρικός αμυντικός Φαμπιάνο και οι δύο αμυντικοί μέσοι Σάσα-Ντιαγέ! Συνολικά 20 λάθη, μόλις 16 σωστές μεταβιβάσεις, 20 λάθη και έξι κλεψίματα όταν ο Σάσα π.χ. έχει καταγράψει ήδη 22.

Ο Άκης Μάντζιος είναι αλήθεια ότι έχει αφιερώσει πολλές ώρες συζητήσεων μαζί του προκειμένου ο Γκαρσία ν’ αντιληφθεί το επίπεδο των απαιτήσεων και τον ρόλο του στην ομάδα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δει αποτελέσματα. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν τα σκαμπανεβάσματα του Γκαρσία οφείλονται στο επίπεδο διαχείρισής του ή αν πρόκειται για ένα πιο σύνθετο πρόβλημα στο οποίο πρέπει να βρει και να δώσει τη λύση πρώτος απ’ όλους ο ίδιος ο Ματέο;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.