Ματέο Σαλβίνι: «Δεν θέλω να κυνηγήσει κανείς τον γιο μου με μια σύριγγα εμβολίου»

Metrosport Team18 Ιουλίου 2021

Ο γραμματέας της Λέγκας στην Ιταλία, Ματέο Σαλβίνι, τοποθετήθηκε για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.

Ο ίδιος δεν έχει εμβολιαστεί, μετέφερε πως θα το πράξει τον Αύγουστο και υπογράμμισε σχετικά: «Αρνούμαι να δω κάποιον να κυνηγά τον γιο μου με τεστ κορωνοϊού ή σύριγγα εμβολίου. Προσεκτικοί ναι, πανικόβλητοι όχι.

Η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας. Θα πρέπει να συνυπάρξουμε με τον ιό αυτό, χωρίς να κλειστούμε σπίτι αλλά λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις».

Η τοποθέτηση του Σαλβίνι σχετικά με τον εμβολιασμό νέων και εφήβων προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ιταλικής κεντροαριστεράς, καθώς ο βουλευτής, Αντρέα Ρομάνο του Δημοκρατικού Κόμματος, υπογράμμισε ότι η Λέγκα και τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» προσπαθούν να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι φανατικότερος αρνητής… «παίζοντας, με απαράδεκτο τρόπο, με την ζωή των Ιταλών, των πιο ευάλωτων, και τελικά όλων των πολιτών».

Εγκρίνει το μέτρο, αλλά…

Ο Σαλβίνι ενέκρινε το μέτρο της κυβέρνησης Ντράγκι (που σύμφωνα με τον Τύπο θα προβλέπει δικαίωμα εισόδου σε τραίνα, αεροπλάνα και σε κλειστούς χώρους των καφέ μπαρ, μόνον για εμβολιασμένους) αναρτώντας στο διαδίκτυο:

«Διαβάζω ότι θα επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 400 ευρώ σε όσους πολίτες δεν σεβαστούν το νέο αυτό μέτρο. Αν φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να ζητάμε κάρτα εμβολιασμού για να ποιούμε έναν καφέ στο κέντρο της Ρώμης… Στο μεταξύ οι αποβιβάσεις μεταναστών χωρίς «πράσινη κάρτα» στην Σικελία είναι ασταμάτητες».

Στα σχόλια του υπενθύμισαν πως όλοι οι μετανάστες στην Κάτω Ιταλία υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού και πως έχει προβλεφθεί και καραντίνα σε ειδικά πλοία ή σε κέντρα προσωρινής διαμονής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε από τον Σαλβίνι να ξεκαθαρίσει πότε τελικά θα εμβολιαστεί (είχε ανακοινώσει πως θα το κάνει τον Ιούνιο) με τον ίδιο να απαντά: «Θα εμβολιαστώ τον Αύγουστο, αλλά δεν θέλω να αναρτήσω σχετική φωτογραφία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.