Ματέο Γκαρσία, η τελευταία ευκαιρία του

Metrosport Team07 Μαΐου 2022

Το ημερολόγιο έγραφε 20 Φεβρουαρίου όταν ο Ματέο Γκαρσία επιλέχθηκε για τελευταία φορά στο αρχικό σχήμα και ήταν στο (ισόπαλο) παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όπου ο καταρτισμός της 11αδας δεν έγινε από τον Χερμάν Μπούργος αλλά από τον συνεργάτη του, Τόλη Τερζή.

Το τελευταίο μάλλον έχει τη σημασία του καθώς (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντίνος τεχνικός θα δώσει φανέλα βασικού στον συμπατριώτη του. Ο Ματέο Γκαρσία έχει πολύ περιορισμένο ρόλο αλλά και χρόνο συμμετοχής επί ημερών του 53χρονου τεχνικού καθώς ο μέγιστος αριθμός λεπτών συμμετοχής σε παιχνίδι είναι τα 45 που έπαιξε ως αλλαγή στην ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόκειται για το παιχνίδι στο οποίο ο τεχνικός του Αρη επέλεξε διάταξη 3-4-3 και στην ανάπαυλα αναγκάστηκε να τα αλλάξει όλα μην την προσδοκία ανατροπής της κακής εικόνας που είχε παρουσιάσει η ομάδα του.

Συνολικά επί Μπούργος, ο Ματέο Γκαρσία δεν έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα 130 αγωνιστικά λεπτά, στοιχείο το οποίο δείχνει ότι δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό ίσως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία και για τη δική του εξιλέωση έπειτα από ένα δεύτερο εξάμηνο Πρωταθλήματος στη διάρκεια του οποίου δεν είχε την έκρηξη του πρώτου αλλά κυμάνθηκε στα συνηθισμένα (χαμηλά) επίπεδα απόδοσης. Μέχρι στιγμής εξάλλου έχει περιοριστεί στα τρία γκολ και τις δύο ασίστ στα 31 παιχνίδια στα οποία χρησιμοποιήθηκε. Τα δάχτυλα μιας παλάμης είναι αρκετά για να καταδείξουν τον αριθμό των αγώνων στους οποίους είχε καλή απόδοση και μάλιστα ήταν εκτός «Κλ. Βικελίδης». Δηλαδή στις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητο, Βόλο και Αστέρα Τρίπολης.

Το πλάνο του Μπούργος για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό επαναφέρει τον 26χρονο στην αρχική ενδεκάδα και σε ρόλο δεξιού χαφ καθώς δείχνει να καταλήγει στους Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (στα άκρα) με Μαντσίνι-Πάλμα στην κορυφή. Μια τετράδα η οποία προφανέστατα μειονεκτεί αρκετά σε ύψος – ο μέσος όρος ύψους δεν ξεπερνά τα 1.74μ. – αλλά πλεονεκτεί σε ταχύτητα και έκρηξη. Είναι δεδομένο δηλαδή ότι ο προπονητής του Αρη θα επενδύσει στην ικανότητα αυτής της τετράδας στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο αλλά και στο παιχνίδι μετάβασης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.