Ματελόπουλος: «Ευλογημένος για την χρονιά που έζησα στο Φίλυρο»

Δημήτρης Καλαϊτζής07 Ιουνίου 2023

Η ΑΕ Φιλύρου για 80 λεπτά ήταν με τα δύο πόδια στην Α1 όμως δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και έχασε την μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί εκεί. Ωστόσο, τις δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ των δευτεραθλητων αλλά αρκετοί τραυματισμοί βασικών παικτών αλλά και το γεγονός ότι κάποια παιδιά της ομάδας έφυγαν για να δουλέψουν σεζόν στάθηκαν εμπόδιο για να εκπληρώσει το όνειρο. Ο πρωτεργάτης αυτής της μεγάλης προσπάθειας, Θωμάς Ματελόπουλος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς στο metrosport.gr.

''Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την ανδρική ομάδα του Φιλύρου γνώριζα ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά. Ήμασταν μια νέα ομάδα με 15 παίκτες καινούργιους και με νέο προπονητή και γυμναστή. Αυτό συντελούσε ώστε να θέλει αρκετό χρόνο για να δέσει η ομάδα και να αποκτήσει χημεία. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας δυστυχώς δεν έγινε στο γήπεδό μας (λόγω της ανακατασκευής με νέο χλοοτάπητα νέας γενιάς) και ταλαιπωρηθήκαμε σε άλλα γήπεδα και χαρακτηριστικό είναι ότι για δύο εβδομάδες κάναμε προπονήσεις σε γήπεδο μικρών διαστάσεων όπου έπαιζε η ακαδημία του συλλόγου.

Όταν τελειώσαμε τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας και χάσαμε στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς με το Ρετζίκι για το θεσμό του Κυπέλλου όλοι μιλούσαν για μία ομάδα που θα παλέψει για να κρατηθεί στην κατηγορία, καθώς έδειχνη ασύνδετη τελείως. Αυτό ήταν απολύτως φυσιολογικό γιατί μιλάμε για μία ομάδα που σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά πριν αναλάβω άλλαξε ριζικά. Πέρα του Τσότρα, του Μπουλαλά και άλλων 2-3 παικτών οι υπόλοιποι παίκτες ήταν χωρίς πολλές παραστάσεις. Εξάλλου και για μένα ήταν η τρίτη μου χρονιά σε ανδρική ομάδα και πρώτη σε Α΄ κατηγορία. Εμείς πιστοί στο πλάνο μας και στις αξίες μας κλείσαμε τα αυτιά μας σε ότι έλεγαν για την ομάδα μας και δουλεύαμε σκληρά στις προπονήσεις για να βγάζουμε ένα καλό πρόσωπο σε κάθε αγώνα. Ο συνεργάτης μου (Αστέρης Αϊναλής) βοήθησε στα μέγιστα ώστε η ομάδα να έχει διαφορά από τις υπόλοιπες σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και ενδεικτικό είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μήνες για να χάσουμε ένα παιχνίδι Πρωταθλήματος.

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος μας βρήκε πρώτους αφού η Κ16 του ΠΑΟΚ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ και μάλιστα ήμασταν η μόνη ομάδα του ομίλου που κατάφερε να νικήσει δύο φορές τους ασπρόμαυρους, ενώ είχαμε και την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος με 11 γκολ παθητικό. 

Όσον αφορά στα πλέι οφ αρκετοί τραυματισμοί και το γεγονός ότι κάποια παιδιά έφυγαν για δουλειά σε νησιά μας ''πλήγωσε'' αμυντικά. Το πλεονέκτημα της πρώτης θέσης το χάσαμε από την Αυγή στην έδρας μας που όλοι θυμόμαστε τι έγινε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Εμείς μέχρι και το τελευταίο ματς διεκδικούσαμε την άνοδο στην Α1. Για 80 λεπτά παίρναμε το Πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α1 μέσα σε μια δύσκολη έδρα και με βασικούς τρεις παίκτες κάτω των 17 ετών, αλλά δυστυχώς πληρώσαμε κάποια λάθη κυρίως απειρίας και μας στέρησαν να εκπληρώσουμε ένα μεγάλο όνειρο. 

Όσον φορά στο μπαράζ των δευτεραθλητών το Φίλυρο δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που συνηθίζαμε να βλέπουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Όπως κι να ΄χει όμως θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την υπερπροσπάθεια που έκαναν όλη την χρονιά.  

Κλείνοντας, θέλω να δηλώσω ευλογημένος σαν άνθρωπος που έζησα τέτοια χρονιά και με τέτοιο όμορφο κλίμα στα αποδυτήρια και με έναν αρχηγό όπως τον Γιάννη Τσότρα. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους της διοίκησης που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για την ομάδα. Τέλος, χαίρομαι που διαψεύσαμε πολλούς που μας έλεγαν τυχερούς και ειδικά αυτούς που ασχολούνταν συνεχώς με εμένα και τον συνεργάτη μου. Για τη νέα χρονιά δεν υπάρχει κάποια συμφωνία, θα μιλήσω τις επόμενες μέρες με τη διοίκηση του Φιλύρου για να δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα στον σύλλογο''. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.