Μαστρανέστης: «Έδιναν τα τριπλάσια στον Χατζηδιάκο, αλλά ούτε σκέφτηκε να γυρίσει στην Ελλάδα»

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2023

Ο Απόστολος Μαστρανέστης, πρώτος προπονητής του Βαγγέλη Παυλίδη, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την εξέλιξή του και την πρόταση για τον Χατζηδιάκο από ελληνικές ομάδες που ούτε καν την συζήτησε.

«Έχουμε τακτική επικοινωνία με τον Βαγγέλη, γιατί πηγαίνω κάθε μήνα στην Ολλανδία, μιλήσαμε μετά το παιχνίδι. Αυτό που έγινε δεν έχει προηγούμενο, είχε τρελό ρυθμό το ματς και είναι πολύ σημαντικό και για τα δύο παιδιά. Σαν φίλαθλος δεν ήθελα να τελειώσει ποτέ αυτό το ματς. Ο Παυλίδης δοξάζει τον Θεό γιατί πήρε την σωστή απόφαση σε μικρή ηλικία να δοκιμάσει στο εξωτερικό. Είναι πολύ χαρούμενος γι' αυτό που συμβαίνει τώρα. Κάνουμε προπόνηση μαζί με τον Χατζηδιάκο και είναι πολύ ικανοποιημένοι που ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πριν από 7-8 χρόνια δεν ήταν ακόμη οι ομάδες έτοιμες, όπως τώρα με τις β' ομάδες που θα έβαζαν μέσα τον Παυλίδη και θα είχε την εμπιστοσύνη τους, άρα, δεν θα είχε αυτή την εξέλιξη. Τώρα δεν γυρίζει με τίποτα, δεν το σκέφτεται καν. Θα σας πω για τον Χατζηδιάκο. Το καλοκαίρι ενδιαφέρθηκαν δύο ελληνικές ομάδες, η μία μάλιστα έκανε και πρόταση.

Τα χρήματα ήταν περίπου τα τριπλάσια από αυτά που παίρνει από την Αλκμάαρ, αλλά δεν σκέφτηκε ούτε για μία στιγμή να γυρίσει στην Ελλάδα. Αρνήθηκε ευγενικά. Τώρα παίρνει περίπου 200.000-250.000 ευρώ. Την ίδια άποψη έχει και ο Βαγγέλης Παυλίδης, αν και για τον Βαγγέλη τώρα τα ποσά είναι υψηλά, είναι δύσκολο να ανταποκριθεί μία ελληνική ομάδα για να τον αγοράσει. Τον κοστολογούν στην Ολλανδία πάνω από 15 εκ. ευρώ. Το καλοκαίρι η Αλκμάαρ είχε πρόταση περίπου 12 εκ. ευρώ και δεν την συζήτησε.

Οι μισθοί στην Αλκμάαρ δεν είναι πάνω από 500.000, αλλά παίρνει τα παιδιά από μικρή ηλικία, έχει τρομερό τμήμα σκάουτινγκ, και αυξάνει πολύ την αξία τους. Η Αλκμάαρ πήρε τον Παυλίδη πριν από δύο χρόνια από την Βίλεμ με 2-3 εκ. και τώρα ζητάει τα πενταπλάσια. Όταν ακούει ο τεχνικός διευθυντής της Αλκμάαρ τα νούμερα που παίζονται στην Ελλάδα μου λέει «είσαστε τρελοί». Οι 400.000 που παίρνει, για παράδειγμα, ο Δουβίκας είναι μικτά, η φορολόγηση στην Ολλανδία είναι στο 47%.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.