Μαρτυρίες από τους 2 επιζώντες της αεροπορικής τραγωδίας στο Πακιστάν

Metrosport Team23 Μαΐου 2020

Συγκλονισμένο είναι το Πακιστάν από την αεροπορική τραγωδία στο Καράτσι.

Το Airbus Α320 των Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA) συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στην μεγάλη πόλη της χώρας σκοτώνοντας δεκάδες επιβάτες.

Ως εκ θαύματος, δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από την κόλαση φωτιάς που ακολούθησε τη συντριβή του αεροσκάφους.

Πρόκειται για τον Ζαφάρ Μασούντ, διευθυντή της Bank of Punjab, και τον μηχανικό Μοχάμεντ Ζουμπαΐρ.

Και οι δύο είπαν τα πρώτα τους λόγια μετά την ανάσυρσή τους από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Ο Θεός ήταν ελεήμων» είπε ο Μασούντ σύμφωνα με αξιωματούχους που του μίλησαν στο νοσοκομείο μετά το δυστύχημα.

Από την πλευρά του, ο Ζουμπαΐρ υποστήριξε ότι ο πιλότος έκανε επανειλημμένες προσπάθειες για να προσγειώσει το αεροσκάφος. Επίσης περιέγραψε τις πρώτες εικόνες από τον τόπο της καταστροφής.

«Το μόνο που μπορούσα να δω ήταν ο καπνός και η φωτιά. Μπορούσα να ακούσω κραυγές από όλες τις κατευθύνσεις. Παιδιά και ενήλικες. Το μόνο που μπορούσα να δω ήταν φωτιά. Δεν μπορούσα να δω ανθρώπους, μόνο να ακούω τις κραυγές τους» πρόσθεσε ο Ζουμπαΐρ..

Τι οδήγησε στην τραγωδία

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι η πτήση από τη Λαχόρη είχε πραγματοποιήσει τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καράτσι πριν από την τέταρτη προσπάθεια προσγείωσης στην περιοχή Model Colony της πόλης.

Ο πιλότος είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι είχε χάσει και τους δύο κινητήρες του και ζήτησε άδεια για προσγείωση.

Μία φωτογραφία του αεροσκάφους την ώρα της προσέγγισης δείχνει το σύστημα προσγείωσης είναι ακόμα μαζεμένο και μαύρα σημάδια κάτω από κάθε κινητήρα.

«Mayday, mayday, mayday, mayday Pakistan 8303», είπε ο πιλότος λίγο πριν από τη λήξη της μετάδοσης.

Βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις τελευταίες στιγμές του αεροπλάνου καθώς κατεβαίνει σταθερά προς τα σπίτια των τρομοκρατημένων κατοίκων. Οι μάρτυρες λένε ότι το αεροπλάνο ήταν τόσο χαμηλά που ένιωσαν τους τοίχους των σπιτιών τους να τρέμουν και είδαν το αεροπλάνο να γέρνει από τη μία πλευρά.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος κατέπεσε στην πυκνοκατοικημένη περιοχή του Model Colony που απέχει δύο μίλια από το αεροδρόμιο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.