Δίκη Φιλιππίδη: «Την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό»

Metrosport Team26 Ιουλίου 2022

Χωρίς χειροπέδες για πρώτη φορά ύστερα από την αποφυλάκισή του υπό όρους, ο Πέτρος Φιλιππίδης προσήλθε στο δικαστήριο , εκεί όπου εκδικάζεται η υπόθεση της κατηγορίας του για βιασμό και απόπειρες βιασμού. 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε φίλος της πρώτης γυναίκας που τον έχει καταγγείλει για βιασμό κατ' εξακολούθηση το 2008. Όπως είπε ο μάρτυρας τότε ήταν μαζί με την καταγγέλλουσα στη σχολή όπου δίδασκε και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος μετά τις εξετάσεις τηλεφώνησε στην κοπέλα για να τη συγχαρεί, προτείνοντάς της να βρεθούν για να τη συμβουλεύσει.

«Στη συνάντηση ήταν μόνοι στα γραφεία. Εκείνος είχε ερωτική διάθεση. Εκείνη θέλησε να φύγει από το χώρο. Ο Φιλιππίδης την εμπόδισε, την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό. Η Αλεξάνδρα είχε σοκαριστεί από τη βιαιότητα. Προσπάθησε να αντιδράσει κι ο κατηγορούμενος θύμωσε και την άφησε».

Όπως είπε ο μάρτυρας, το τι έγινε του το εκμυστηρεύτηκε σε κατ’ ίδιαν συνάντησή τους, επισημαίνοντας πως «Δε θα ξεχάσω το βλέμμα της».


Η κοπέλα δεν έκανε τότε καταγγελία καθώς «Δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη με έναν τόσο εδραιωμένο άνθρωπο στο χώρο γιατί δεν ήξερε τι συνέπειες θα είχε όλο αυτό. Το Σεπτέμβριο δέχτηκε τηλεφώνημα από τη βοηθό του για να τη δουν για ένα ρόλο. Όταν μου το είπε της είπα να πάει γιατί εκείνος ήταν ο υπαίτιος για κάτι κακό. Έπρεπε να συνεχίσει επαγγελματικά και να αγνοήσει αυτό που έγινε. Αυτό δυστυχώς ήταν μια εδραιωμένη αντίληψη, ότι αυτές τις συμπεριφορές δεν τις καταγγέλλουμε και τις προσπερνάμε».


Στη δεύτερη συνάντηση, κατά τον μάρτυρα, όταν το φερόμενο θύμα πήγε να τον δει για τον ρόλο, συνέβησαν τα ίδια, με τον ηθοποιό να κάνει σε βάρος της πράξη που συνιστά βιασμό.

«Μου είπε στο τηλέφωνο πως δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά και πως δε θα βγει τίποτα από αυτό. Αποφάσισε να φύγει και να μη διεκδικήσει το ρόλο. Εγώ ντρέπομαι γι’ αυτό που θα πω, αλλά της είπα να μείνει και να διεκδικήσει το ρόλο. Ο Φιλιππίδης την πήρε έπειτα από μέρες τηλέφωνο και της μιλούσε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Είχαν μια έντονη συζήτηση. Εκείνη του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά του κι εκείνος εξαγριώθηκε και της είπε ότι θα φροντίσει να μη δει θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.




Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.