Μάρτιο η συμφωνία για το Καυτανζόγλειο και ο φάκελος της Νέας Τούμπας στο ΣτΕ

Κώστας Πετρωτός31 Ιανουαρίου 2021

Με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπεται η δυνατότητα να συμψηφίζονται τα χρήματα που βάζει μία Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία για έργα σε ένα γήπεδο που ανήκει στο κράτος με το τίμημα που πληρώνει για την χρήση του. Εφόσον επικυρωθεί από την Βουλή, ουσιαστικά ξεπερνιέται το τελευταίο εμπόδιο για την συμφωνία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την διοίκηση του Καυτανζογλείου. 

«Γνωρίζουμε περίπου τι έργα πρέπει να γίνουν. Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο. Είναι αρκετά και υπάρχουν ειδικοί όροι από τη Super League και την UEFA. Το κόστος τους είναι υψηλό. Αν ο ΠΑΟΚ είναι να μπει τη νέα χρόνια, τον Μάρτιο θα πρέπει να γίνει η συμφωνία και χρειάζεται 3-4 μήνες εντατικών έργων», ανέφερε στο Metropolis 95,5 χθες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής διοίκησης του σταδίου, Κώστας Τσάκος, προσθέτοντας ότι το τίμημα θα είναι ανάλογο αυτού που πληρώνουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, αλλά θα εξαρτηθεί και από την χρήση που θα κάνει ο ΠΑΟΚ. 

Αποκάλυψε ότι η μίσθωση θα είναι πενταετής, φυσικά με δικαίωμα του ΠΑΟΚ να την διακόψει νωρίτερα αν είναι έτοιμη Νέα Τούμπα. Όσο για το ΕΧΣ του νέου γηπέδου, εντός δεκαπενθημέρου θα περάσει από το Μητροπολιτικό του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην συνέχεια θα έρθει για έγκριση στον δήμο Θεσσαλονίκης και περίπου τον Μάρτιο ο φάκελος θα πάει στο ΣτΕ. 

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου το αργότερο ο ΠΑΟΚ θα έχει στα χέρια του τις άδειες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.