Μαρτίνς: «Μεγαλώσαμε πολύ μετά τον θρίαμβο στην Τούμπα»

Metrosport Team05 Ιουλίου 2020

Κομβική για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού προς τον τίτλο θεωρεί τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στη regular season του Πρωταθλήματος της Super League 1 ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «O Jogo» και αναφέρθηκε στο πώς η ομάδα του κατάφερε να υπερισχύσει στη μάχη του φετινού Πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων, ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε:

Για τις αλλαγές στον Ολυμπιακό: «Η αλλαγή έγινε το 2018, όταν ανοικοδομήθηκε ο Ολυμπιακός, με νέο ρόστερ και φιλοσοφία. Αυτή η χρονιά ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που κάναμε τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2018. Η ομάδα μεγάλωσε, εξελίχθηκε. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες που συνδυάζονται με τους πιο έμπειρους. Έχουμε σε αυτό το σημείο μια καλή ομάδα, γιατί δουλέψαμε σκληρά το 2018».

Για τη μάχη του τίτλου: «Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το ρόστερ του. Το ίδιο κάναμε κι εμείς. Οι διαφορές είναι ότι εμείς εξελιχθήκαμε, είχαμε νεαρούς παίκτες με πολλές δυνατότητες για εξέλιξη. Όπως και να έχει, δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα. Η ομάδα μου έχει φανταστικό πνεύμα, τρομερή ποιότητα. Απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για το αν η διαφορά στη βαθμολογία και το ενδεχόμενο να κατακτήσει τον τίτλο αήττητος ο Ολυμπιακός είναι προϊόν διαφοράς δυναμικότητας με τις άλλες ομάδες: «Δεν υπάρχει ανισορροπία. Όταν τελείωσε η πρώτη φάση του πρωταθλήματος, ήταν πολύ ισορροπημένη η βαθμολογία. Μέχρι να παίξουμε κόντρα στον ΠΑΟΚ, είχαμε δύο βαθμούς διαφορά. Ο θρίαμβος στην Τούμπα μπορεί να αποδυνάμωσε τον ΠΑΟΚ ψυχολογικά, αλλά ο Αμπέλ (σ.σ. Φερέιρα) μπορεί να απαντήσει σε αυτό καλύτερα από εμένα. Αντιθέτως, εμείς μεγαλώσαμε πολύ μετά από αυτή τη νίκη. Τα πλέι οφ δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση, το να αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα είναι περίπλοκο, δύσκολο».

Για την πίεση που δέχεται αυτός και ο Αμπέλ Φερέιρα: «Οι απαιτήσεις είναι φυσιολογικές και όσο μεγάλες είναι στην Μπενφίκα, στην Σπόρτινγκ και στην Πόρτο, στην Πορτογαλία. Όπως στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Η πίεση που δέχεται ο Αμπέλ είναι επίσης ισχυρή, γιατί πέρυσι ο ΠΑΟΚ πήρε τον τίτλο και φέτος η κατάσταση είναι περίπλοκη. Προτιμώ να έχω την απαίτηση για τον τίτλο, παρά να έχω μια ομάδα που δεν έχει τις ικανότητες να το κάνει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.