Μαρτίνης: Στον Άρη το «διαμάντι» της ακαδημίας του Ολυμπιακού

Πέτρος Χαριζακλής29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αρης μετά την πρόσληψη του Ακη Μάντζιου στη θέση του αποχωρήσαντα Μίκαελ Ενινγκ, προσπαθεί να «κλείσει» τις όποιες «τρύπες» έχει στο ρόστερ του καθώς η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου. Μια θέση στην οποία οι «κιτρινόμαυροι» χρειαζόταν ενίσχυση είναι αυτή του αριστερού μπακ καθώς δεν υπήρχε εναλλακτική λύση πίσω από τον Κριστιάν Γκάνεα. Ετσι, οι κιτρινόμαυροι ετοιμάζονται να υπογράψουν ένα σπουδαίο ταλέντο που προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τον Απόστολο-Ηλία Μαρτίνη, που είναι γεννημένος στις 8/1/2001 και βρίσκεται από το 2009 στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνης είναι αριστερό μπακ με ύψος 1,81 μ. Τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Ολυμπιακού ενώ μέχρι πρότινος θεωρούνταν μέλος της πρώτης ομάδας των ερυθρολεύκων καθώς ήταν στην αποστολή του τελικού Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ (αν και τελικά δεν πήγε στον Βόλο λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε) αλλά και του ευρωπαϊκού αγώνα με την Γουλβς στην Αγγλία για το Γιουρόπα Λιγκ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

⚽️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Apostolis Martinis (@amartinis3) στις


Είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας στις ηλικίες Κ16, Κ17 και Κ19. Τις περισσότερες συμμετοχές τις έχει με την Κ17 της Εθνικής Ελλάδας (17), αγωνιζόμενος σε 9 παιχνίδια προκριματικών και σε 8 φιλικά. Ηταν μέλος της Εθνικής Παίδων που οδήγησε την ομάδα στην Elite Round.

Τα χαρακτηριστικά του

Ο Μαρτίνης είναι ιδιαίτερα ταχύς, έχει καλή σέντρα, δοκιμάζει τα πόδια του σε κάθε ευκαιρία, εκτελεί κόρνερ και φάουλ ενώ έχει εκτελέσει και πέναλτι, και είναι ένα αριστερό μπακ που γίνεται φουλ μπακ και πατάει περιοχή. Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει αγωνιζόμενο στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Super League κάνουν λόγο για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή ικανό να ανταπεξέλθει με την ίδια ευκολία σε άμυνα και επίθεση.

Ντεμπούτο στα 17 του

Εκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού στις 19/12/2018 σε ηλικία 17 ετών στο νικηφόρο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Αρη Αβάτου αγωνιζόμενος για 90 λεπτά. Την ίδια χρονιά ήταν βασικός στέλεχος της Κ19 του Ολυμπιακού με 25 συμμετοχές και 1 γκολ. Το καλοκαίρι του 2019 βρέθηκε στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» σε Πολωνία και Αυστρία μετά από επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς και έπαιξε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο με την Πογκόν (1-1) και ως βασικός στο φιλικό με την Βιτορούλ (3-2). «Ο Φορτούνης με βοηθάει σε κάθε παιχνίδι. Όταν δεν έπαιξα σε ένα φιλικό μου έδωσε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνω και τι όχι. Με συμβουλεύει γενικά για πολλά πράγματα» δήλωσε.


Την σεζόν 2019-2020 ήταν και πάλι βασικός στην Κ19 με 20 συμμετοχές και 3 γκολ ενώ έπαιξε και βασικός σε όλα (6) τα παιχνίδια του Youth League κόντρα σε Μπάγερν, Τότεναμ και Ερ.Αστέρα.

Στη Σούπερ Λιγκ έκανε ντεμπούτο στις 15/7/2020 μπαίνοντας ως αλλαγή στο 88ο λεπτό στη θέση του Γκασπάρ στη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 στην Κρήτη. Δήλωσε πως θέλει να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό και πως αυτό θα γίνει μόνο με σκληρή δουλειά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.