Μαρκόπουλος και Μέξας πέφτουν στο νήμα τη Δευτέρα

Γιώργος Πετρίδης20 Ιουνίου 2020

Οι συναντήσεις της Πέμπτη με τον Κώστα Μέξα και της Παρασκευής με τον Χάρη Μαρκόπουλο δεν ήταν καθόλου επιφανειακές για τον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι της ομάδας που τους συνάντησαν, συζήτησαν μαζί τους για ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν όχι μόνο στα δεδομένα της ΚΑΕ και τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν -στον βαθμό που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο- αλλά ακόμη και για θέματα προετοιμασίας. Οι δύο προπονητές πέφτουν στο νήμα... άμεσα, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει μία καθοριστική, τελευταία επί αυτού του θέματος, συνάντηση των ανθρώπων της ΚΑΕ για να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Στο «παλατάκι» αναγνωρίζουν ότι ένα από τα πλεονεκτήματα που δεν θα πρέπει να χάσουν, είναι ο χρόνος και η αξιοποίηση του έτσι ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός από τον νέο προπονητή, να γίνουν οι επιλογές παικτών και οι επαφές μέσα από τη δεξαμενή της ελληνικής αγοράς όπως είναι τώρα και όχι όπως θα... μείνει μετά από ένα μήνα. Αυτό άλλωστε υποχρεώθηκε να κάνει ο ΠΑΟΚ της σεζόν που πέρασε με αποτέλεσμα να παρουσιάσει το φτωχό υλικό που παρουσίασε.

Επί της ουσίας...

Η συζήτηση με τον Κώστα Μέξα έγινε ασφαλώς και για ηθικούς λόγους. Στο «παλατάκι» αναγνωρίζουν ότι ο Κερκυραίος κόουτς στην ουσία δεν πρόλαβε να δείξει όσα μπορούσε στον ΠΑΟΚ. Δεν θα μπορούσε άλλωστε με την ομάδα-συνονθύλευμα που δημιουργήθηκε μετά τις τελευταίες αλλαγές στο ρόστερ. Παράλληλα στο πρόσωπο του βλέπουν έναν προπονητή που πέραν της γνώσης της ελληνικής πραγματικότητας έχει πια και γνώση της πραγματικότητας του ΠΑΟΚ και αυτή η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου ευχάριστη και εύκολη για να μπορεί ο καθένας να προσαρμόζεται εύκολα και να την αποδέχεται.

Η επιλογή του Χάρη Μαρκόπουλου έγινε πριν από σχεδόν ένα μήνα. Το metrosport.gr έγραψε για τον «εκλεκτό του ΠΑΟΚ» και παρότι αρκετοί έσπευσαν να το διαψεύσουν, για τους δικούς τους λόγους, επιβεβαιώθηκε πλήρως. Στο «παλατάκι» ακούγονται απόψεις υπέρ όμως τόσο του ενός, όσο και του άλλου. Απόψεις που θα πρέπει να μπουν στην ίδια ζυγαριά και να οδηγήσουν στην απόφαση της Δευτέρας.

Ζητούμενο ένας νέος, ελληνικός «κορμός» για 2-3 χρόνια

Αυτό στο οποίο συμφωνούν άπαντες στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, είναι ότι δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί και στο μπάσκετ, δεδομένου ότι ο «κορμός» με τον οποίο πορεύτηκε η ομάδα για χρόνια έπαψε πια να υφίσταται, ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένας καινούργιος. Ένας «κορμός» από τουλάχιστον δύο-τρεις Έλληνες στους οποίους θα προσφερθεί συμβόλαιο με ρεαλιστικές και κλιμακούμενες αποδοχές με σημαντικό αντίβαρο την προοπτική συνεργασίας άρα και την ασφάλεια δύο ή ακόμη και τριών χρόνων. Τέτοιους θα προσφέρει η φετινή αγορά, πολύ περισσότερο μετά την αποχώρηση του Ρεθύμνου και του Ηφαίστου.

Το σκεπτικό αυτό πέραν του ότι θα δώσει την επιλογή ενός πιο μακροχρόνιου σχεδιασμού, έχει και μία άλλη πιο... κυνική προσέγγιση. Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι κάθε μέρα που ξημερώνει, είναι πιθανό να φέρει κάποια νέα προσφυγή, κάποιο ΒΑΝ το οποίο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσει να ξεφορτωθεί εγκαίρως η ΚΑΕ. Η πιθανότητα δημιουργίας μιας ομάδας υπό τις δεσμεύσεις που μπορεί να δημιουργήσουν τα ΒΑΝ της FIBA, θα κάνει ακόμη πιο απαραίτητη τη δημιουργία ενός καλού ελληνικού «κορμού», χωρίς αυτό να είναι εύκολο βέβαια αφού αποτελεί ζητούμενο για όλες τις ομάδες.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν «κουβαλάει» συμβόλαια για την επόμενη σεζόν, με εξαίρεση εκείνα του Θόδωρου Καρρά -έχει μπροστά του την τέταρτη και τελευταία χρονιά του- και του Κωνσταντίνου Ιατρίδη. Τα συμβόλαια του αρχηγού Βαγγέλη Μαργαρίτη και του υπαρχηγού Απόλλωνα Τσόχλα ολοκληρώθηκαν όμως είναι παιδιά από τα οποία αναπόφευκτα θα αρχίσουν οι συζητήσεις, αμέσως μετά την επιλογή και την έναρξης της συνεργασίας με τον νέο προπονητή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.