Μαριόλης: «Μας κόπηκαν τα πόδια, δεν είχαν ενημερώσει για τον αγώνα»

Metrosport Team03 Ιανουαρίου 2023

Τη θλίψη σκόρπισε η είδηση θανάτου του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία. Τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του Τζάνειου νοσοκομείου. 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χάρης Μαριόλης, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για την απώλεια του 16χρονου και τους κανόνες που δεν τηρήθηκαν.

Για το θάνατο του Βασίλη: «Είναι μια από τις χειρότερες μέρες της ζωής μου. Ο Βασίλης ήταν ένα εκπληκτικό παιδί, ένα μεγάλο ταλέντο της πυγμαχίας, άριστος μαθητής, ένας άγγελος. Δεν έχω λόγια. Καταφέραμε να γίνουμε οικογένεια και ειναι παιδιά μου. Ήταν ένα από τα αγαπημένα μου παιδιά, ο Βασιλάκης. Σϊγουρα θα έφερνε ολυμπιακό μετάλλιο και μου το είχε υποσχεθεί στο τελευταίο μας ταξίδι. Μας έχουν κοπεί τα πόδια μας. Μακάρι να ήταν εδώ ο Βασίλης και δεν θέλαμε τα μετάλλια. 

Αποφασίσαμε να καταθέσουμε στεφάνι και να γίνεται ένα διεθνές Κύπελλο που θα γίνει κάθε χρόνο και υποτροφία 3000 σε ένα παιδί στη Γυμναστική Ακαδημία. Θα είμαστε δίπλα στους γονείς όλοι και μακάρι να μην έχουμε τέτοια γεγονόταν στο μέλλον. Θα γίνει πιο αυστηροί στα μέτρα ασφαλείας. Θα πρέπει να υπάρχει πάντα γιατρός και διαιτητής». 

Για το τι έγινε: «Εχουμε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Για να γίνει ένα τέτοιο σπάρινγκ πρέπει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Η ομοσπονδία ζήτησε να ενημερώνεται για τους αγώνες αυτούς. Ο σύλλογος του Ταύρου δεν το έκανε, δεν μας ενημέρωσε για πολλοστή φορά. Έχει γίνει και στο παρελθόν. Εκείνες τις ημέρες είχαμε αγώνες πυγμαχίας στο ΣΕΦ και όλοι οι σύλλογοι όφειλαν να είναι εκεί και όχι να κάνουν αγώνες πίσω από την πλάτη της ομοσπονδίας. Δεν μας ενημέρωσαν και δεν στείλαμε διαιτητή. 

Οι σοβαροί προπονητές και οι διαιτητές δεν αφήνουν να γίνονται τέτοια. Δεν έχουν γίνει τέτοια ατυχήματα όταν τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα. Φοράνε προστατευτικά τα παιδιά.  Ο προπονητής, Γιδάκος, ήταν εκεί. Έπρεπε να τηρήσει τους κανονισμούς και το πρωτόκολλο. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τις  συνθήκες και αύριο θα έχουμε την ιατροδικαστική γνωμάτευση. Ακούγονται πολλά σενάρια και περιμένουμε να ερευνηθούν. Υπάρχουν γκρίζες ζώνες και θα τις ερευνήσει η δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.