Αθλιότητες Μαρινάκη για ΠΑΟΚ, Ιβάν και σκληρή απάντηση Γκαγκάτση

Metrosport Team29 Απριλίου 2020

Άρχισε η τηλεδιάσκεψη της Super League ώστε να αποφασισθεί το πότε και το πώς θα γίνει σέντρα και πάλι στο πρωτάθλημα. Η αρχή δεν έγινε και με τους καλύτερους οιωνούς αφού η πλευρά του Ολυμπιακού δια στόματος Βαγγέλη Μαρινάκη προσπάθεια να προσβάλλει τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και μάλιστα εν απουσία του. 

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» χαρακτήρισε Ρώσο τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου και τόνισε ότι οι «ασπρόμαυροι» προσπαθούν να ξεφτιλίσουν το πρωτάθλημα και την ομάδα του. 

Χαρακτηριστικά, είπε:: «Να παίξουμε ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε το θέλει και η UEFA. Οι προπονήσεις να αρχίσουν 5 Μαΐου. Να βοηθήσουμε οικονομικά όλες τις μικρότερες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην τηρούνται οι κανόνες. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ξεφτιλίζει το πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό».

Ο πρόεδρος της λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, παρενέβη και ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να σταματήσουν οι κατηγορίες καθώς έλειπε ο Ιβάν Σαββίδης με τον ιδιοκτήτη των Πειραιωτών να σημειώνει: «Δεν είναι παρών γιατί είναι Ρώσος και είναι στη Ρωσία. Είναι παρών είτε μέσω του ΣΚΑΪ (!) είτε μέσω του Open. Είναι εκεί ο κ. Γκαγκάτσης που κάνει τη βρώμικη δουλειά».

Απάντηση Γκαγκάτση σε Μαρινάκη

Λίγο αργότερα ο Μάκης Γκαγκάτσης φρόντισε να απαντήσει στις προσβολές του Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας: 

«Του επιστρέφονται όλοι οι χαρακτηρισμοί αυτούσιοι μεταξύ των οποίων και ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός. Είναι εκνευρισμένος πιθανότατα για την Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά ο εκνευρισμός του δεν δικαιολογεί να αναφέρεται και στην επιχειρηματική επιφάνεια του Ιβάν Σαββίδη που πρόσφατα απέδειξε ακόμη μια φορά με την επένδυση άνω των 200 εκατομμυρίων σε περίοδο κρίσης». 

Κάπου εδώ ο κ. Μαρινάκης πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με πιστόλι χαρακτηρίζοντας τον «λεκέ για το ποδόσφαιρο» για να έρθει η απάντηση του αντιπροέδρου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ: «Λεκέδες είναι οι στημένοι αγώνες και τα Πακιστανικά τηλέφωνα. Πως ο ελληνικός λαός πληρώνει ακόμη την Τράπεζα Κρήτης, ο κ. Σαββίδης πλήρωσε εξ ολοκλήρου και στον ΠΑΟΚ και στις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα χρέη που δεν ήταν δικά του».

Επιπλέον, στελέχη του Δικεφάλου αναφέρθηκαν στην επίθεση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού υπογραμμίζοντας: «Και προφανώς τα είχε γραμμένα γιατί απ έξω δυσκολεύεται. Πρόλαβε άμεσα να τα ανεβάσει τα λεγόμενά του ταυτόχρονα το μιντιακό του παρακράτος».

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη είναι  οι Λυσάνδρου (ΑΕΚ), Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Λυσάνδρου-Αγραφιώτης (Ολυμπιακός), Αλαφούζος-Μπουτσικάρης (Παναθηναϊκός), Πουρσανίδης (ΟΦΗ), Κοξένογλου (Ατρόμητος), Καρυπίδης (Άρης), Πιαλόγλου (Ξάνθη), Τσικνής (Λαμία), Κούγιας (ΑΕΛ), Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Λούτσος (Βόλος) και Αντωνίου (ΕΠΟ).

Καμία αντίρρηση για κεντρική διαχείριση 

Υπήρξε ομοφωνία στην απόφαση για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν έθεσε αντιρρήσεις στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες του Ολυμπιακού πως ήταν η ομάδα που την είχε σπάσει, σημείωσε: « Ο ΠΑΟΚ αποχώρησε επειδή το 2015 αντιμετωπίστηκε με εμπορικούς όρους του 2007.Ο κ Σαββίδης έχει αποδείξει πως όταν πρόκειται για συμφέρον του ποδοσφαίρου και των ασθενέστερων ομάδων, βάζει σε δεύτερο ρόλο τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ».

Απαντώντας επίσης στα λεγόμενα του Μαρινάκη για ομάδες δορυφόρους στην κεντρική διαχείριση, είπε πως το ίδιο ισχύει για ομάδες που κατηγορούνται για στημένα, μνημονεύοντας και την επίθεση στον διαιτητή, Θανάση Τζηλο, που έχει συνδεθεί με συγκεκριμένη ομάδα. 

Διαρκής ενημέρωση από το metrosport.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.