Μάριε, Κάτσε να σου πω για τον ΠΑΟΚ

Παναγιώτα Χαλκιά12 Δεκεμβρίου 2020

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κλέβει την παράσταση της 12ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες έχουν απόσταση ενός βαθμού στο βαθμολογικό πίνακα και θέλουν να πάρουν το τρίποντο για να αναρριχηθούν ακόμη περισσότερο αλλά και για λόγους γοήτρου.

Δύο παίκτες στο δυναμικό του Άρη έχουν «ασπρόμαυρο» παρελθόν. Έργκους Κάτσε και Μάριος Σιαμπάνης διεκδικούν μια θέση στο αρχικό σχήμα απέναντι στην πρώην ομάδα τους. Ο πρώτος αποτέλεσε σχεδόν για μια δεκαετία μέλος του ΠΑΟΚ. Αφού κατέγραψε συμμετοχές στο «ασπρόμαυρο» κοντέρ, περιπλανήθηκε με τη μορφή δανεισμού και παρά τις καλές τους εμφανίσεις δεν μπόρεσε να βρει θέση στο ρόστερ . Ο δεύτερος, περίμενε την ευκαιρία. Εκείνη δεν ήρθε και αποφάσισε να τραβήξει άλλο δρόμο, ο οποίος τελικά τον έβγαλε και πάλι στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Έργκους Κάτσε έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ και μετά από συζητήσεις υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» κερδίζουν πολλά από την παρουσία του στον χώρο της μεσαίας γραμμής καθώς είναι ένας παίκτης που όλο το παιχνίδι μπορεί να περάσει από τα πόδια του. Βοηθά στο build up από πίσω, δίνει ενέργεια, παίρνει την πρώτη μπάλα και έχει πολλά τρεξίματα.

Ο 27χρονος μέσος βρέθηκε στις ακαδημίες του Δικεφάλου. Εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα, δόθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Επανομής και επέστρεψε για να διεκδικήσει θέση στην πρώτη ομάδα. Έγραψε τη δική του ιστορία με τα «ασπρόμαυρα» μετρώντας 158 συμμετοχές, επτά γκολ και 14 ασίστ. Στη συνέχεια άρχισε ο κύκλος των δανεισμών του.

Στη Βικτόρια Πλζεν είχε μόλις 10 συμμετοχές και ένα γκολ. Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός. Στο «τριφύλλι» ίσως βρέθηκε τη λάθος στιγμή. Η παρουσία του στην ομάδα ήταν άκρως εντυπωσιακή αφού αποτέλεσε ένα από τα βασικά λιθαράκια του άξονα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και μια εξαιρετικό τέρμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εάν οι οικονομικές συνθήκες ήταν διαφορετικές, ο Κάτσε θα έμενε εκεί. Κατέγραψε 32 συμμετοχές, δύο γκολ και δύο ασίστ. Επόμενος σταθμός η Λάρισα, όπου πήρε παιχνίδια στα πόδια του, βοήθησε την ομάδα και δεν άφησε κανέναν με παράπονο.

Ο Μάριος Σιαμπάνης ήταν από τις προσθήκες του Άρη στο παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου. Ο 21χρονος τερματοφύλακας αναζητά μια στέγη που θα του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του και να εξελιχθεί. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι μια ιδανική επιλογή, εάν αναλογιστεί κανείς ότι είναι και η ομάδα που υποστηρίζει από μικρό παιδί.


Έκανε το ντεμπούτο του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και κυριολεκτικά άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Έκτοτε μετρά πέντε συμμετοχές και φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άκη Μάντζιου. Έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα τρία από τα πέντε παιχνίδια που έχει αγωνιστεί.

Ο ταλαντούχος γκολκίπερ έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του Παύλου Μελά. Το 2013 μετακόμισε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Εντάχθηκε αρχικά στην U15 ενώ δύο χρόνια αργότερα και πριν ακόμα κλείσει τα 16 άρχισε να προπονείτε με την πρώτη ομάδα και να αγωνίζεται παράλληλα στην U17.

Φυσικά, βρέθηκε και στην U19, όπου εκεί κατέγραψε 25 συμμετοχές. Η ευκαιρία δεν ερχόταν και ο Σιαμπάνης αποφάσισε να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Δεν έμεινε στο δυναμικό των Πειραιωτών. Δόθηκε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου αγωνιζόταν με την U19, αλλά ένας τραυματισμός στάθηκε εμπόδιο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Επέστρεψε στην Ελλάδα και το καλοκαίρι έγινε παίκτης του Άρη.

Δύο παίκτες που ακολούθησαν παρόμοιο μονοπάτι. Δεν κατάφεραν να βρουν θέση στο «ασπρόμαυρο» δυναμικό για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, περιπλανήθηκαν, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και ο δρόμος τους έβγαλε και πάλι στη Θεσσαλονίκη αλλά με τα «κιτρινόμαυρα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.