Μαργαρίτης - Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Στις αρχές του νέου έτους η δίκη, μπορεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team19 Ιουλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Λάμπρος Μαργαρίτης.

Ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο Νομικό Τμήμα του ΑΠΘ μίλησε αναφορικά με τις εξελίξεις στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και το να γίνει η δίκη στην Αθήνα για τον φόβο των επεισοδίων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: «Κανείς δεν αμφέβαλε για την κατηγορία, δεν θα μπορούσε να υπάρξει εν βρασμώ, γιατί θα πρέπει να υπάρχει εν βρασμώ στην σκέψη και στην τέλεση του αδικήματος, αλλιώς είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η ψυχική κατάσταση που θα μπορούσε να είναι οι κατηγορούμενοι, μπορεί να αλλάξει την ποινή».

Για το να γίνει η δίκη στην Αθήνα: «Προβλέπεται η αλλαγή του τόπου της δίκης σε μία περίπτωση, όταν η παραπομπή αυτή σχετίζεται με σημαντικούς λόγους δημόσιας τάξης και πρόκειται για μία απόφαση που μπορεί να κριθεί από τον Άρειο Πάγο, από τον εισαγγελέα της Θεσσαλονίκης και τον αντίστοιχο του Αρείου Πάγου. Αυτό έχει συμβεί σε δίκες που είχαν δημοσιότητα και ενδεχομένως να προκαλέσουν επεισόδια και να διαταράξουν τη διαδικασία. Εγώ πιστεύω ότι η δίκη μπορεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν βλέπω να συντρέχουν οι λόγοι της διατάραξης και η αστυνομία μπορεί να παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεται».

Για το πότε μπορεί να γίνει η δίκη: «Στους επόμενους 3 μήνες θα υπάρχει ένα πρωτόδικο βούλευμα και η δίκη με μία ενδεχόμενη έφεση θα μπορεί να ξεκινήσει μετά το νέο έτος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.