Μάντζιος: Τους μαθαίνει... απ' έξω

Metrosport Team10 Νοεμβρίου 2020

Πενήντα μέρες συμπλήρωσε ο Ακης Μάντζιος στον πάγκο του Αρη και από τα πρώτα πράγματα για οποία έκανε λόγο, όταν ανέλαβε, ήταν η πίστωση χρόνου. Και από εκεί που είχε πίεση, προκειμένου να βρει κενά διαστήματα, για να μάθει την ομάδα, έφτασε στο σημείο να έχει άπλετο... χρόνο.  

Ο 51χρονος τεχνικός μετρά μόλις τέσσερα παιχνίδια στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σχεδόν δύο μήνες στο “Κλ. Βικελίδης”. Πρωτόγνωρη κατάσταση και για τον ίδιο, την οποία όμως προσπαθεί να φέρει στα μέτρα του και να εκμεταλλευτεί την κάθε μέρα προπόνησης. Θέλοντας και μη, είναι αναγκασμένος να αναλώνει πολλές εργατοώρες στο γήπεδο, για να προετοιμάζει την ομάδα του, προκειμένου να παίζει επίσημα παιχνίδια. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τη μέγιστη δυνατή συχνότητα, ελέω αναβολών και διακοπών εξαιτίας εθνικών ομάδων, άρα δεν έχει παρά να επιδίδεται στην καλύτερη δυνατή... γνωριμία με τους παίκτες του.

Το γεγονός είναι πως, στους τέσσερις αγώνες με τον ίδιο στον πάγκο, έδειξε προτίμηση σε συγκεκριμένα πρόσωπα για την ενδεκάδα, προχώρησε όμως και σε εκπλήξεις. Ο Μάντζιος, προς το παρόν, δεν εμφανίζει τα κλασικά “κολλήματα” πολλών συναδέλφων του, δίνοντας το περιθώριο σε όλους τους διαθέσιμους να διεκδικήσουν θέση στο αρχικό σχήμα.  

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο έλληνας προπονητής είχε σχεδόν αποφασίσει ποιοι θα έπαιρναν φανέλα βασικού. Αλλωστε, έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των περισσοτέρων κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και δεν φερόταν διατεθειμένος να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές. Σκεπτικό που, όμως, μπορεί να αλλάξει μέχρι το επόμενο ματς με τον Παναιτωλικό, που είναι τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Εως τότε, είναι πολύ πιθανό να έχουν μπει νέα πρόσωπα στην εξίσωση, τα οποία θα αυξήσουν τις πιθανότητες να ξεκινήσουν το ματς. 

Ο χρόνος, βλέπετε, σε αυτή την περίπτωση είναι σύμμαχος και η τεχνική ηγεσία τον αξιοποιεί, θέλοντας να πάρει το μάξιμουμ από κάθε μονάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.