Μάντζιος: Σε... δραματική κατάσταση με 7 σερί ήττες η Λιθουανία

Γιώργος Μάντζιος04 Σεπτεμβρίου 2021

Τα προκριματικά του Μουντιάλ είναι στο προσκήνιο το Σαββατοκύριακο, αλλά και το επόμενο μεσοβδόμαδο, κι ενώ έχουμε ήδη μια εικόνα από τα παιχνίδια των ομάδων την περασμένη Τετάρτη και την περασμένη Πέμπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, στη ΦΙΦΑ το πρώτο κριτήριο σε πιθανές ισοβαθμίες είναι η διαφορά τερμάτων και αυτό έχει την αξία του από τη στιγμή που μπαίνουμε στην τελική ευθεία των προκριματικών, αυτό το φθινόπωρο. Μελετώντας τα ρεπορτάζ κι έχοντας εικόνα των ομάδων, κατέληξα στις παρακάτω 4 επιλογές για το διήμερο. Σας παραθέτω λοιπόν σκέψεις κι επιχειρήματα για αυτές:

Στον τρίτο όμιλο η Βουλγαρία έχει μια χρυσή ευκαιρία για την πρώτη της νίκη, ιδιαίτερα μετά την ισοπαλία που πήρε από τη Ιταλία στο «Αρτέμιο Φράνκι», ένα αποτέλεσμα που σαφέστατα τόνισε την ψυχολογία των παικτών της. Η Λιθουανία είναι σε δραματική κατάσταση, συμπλήρωσε 7 σερί ήττες σε φιλικά κι επίσημα παιχνίδια της με γκολ 2-19! Μόλις προχθές ηττήθηκε 1-4 από την Βόρεια Ιρλανδία! Ο προπονητής της είναι εκτός λόγω κορωνοϊού και η ομάδα δεν θα έχει και τον καλύτερο αμυντικό Μικολιούνας. Επιλογή ο άσος με -1 ασιατικό χάντικαπ (1,90).

Στον 4ο όμιλο η εικόνα της Ουκρανίας στη μετά – Σεφτσένκο εποχή είναι προβληματική, κάτι που φαίνεται και από την συγκομιδή της στον όμιλο, αφού μετρά μόνο ισοπαλίες. Η Γαλλία αν δεν έμενε με παίκτη λιγότερο, λογικά θα κέρδιζε τους Βόσνιους και δύσκολα θα πραγματοποιήσει δεύτερη σερί μέτρια εμφάνιση. Σημαντική η απουσία του ακραίου Ζιντσένκο στην Ουκρανία, επιλογή το 2 & over 1,5 (2,00) των «τρικολόρ» για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.

Στον 5ο όμιλο Βέλγιο και Τσεχία αρέσκονται στο γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι τους και η απόδοση του αμφίσκορου μάλλον «βγάζει μάτια». Οι Βέλγοι μόλις προσθές δέχθηκαν 2 γκολ από την Εσθονία, ομάδα πολύ κατώτερη των Τσέχων και γενικότερα δέχονται φάσεις στα περισσότερα παιχνίδια τους. Η Τσεχία δεν έφτασε τυχαία μέχρι τα προημιτελικά του Euro, είναι καλή ομάδα, ενώ το μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο έληξε 1-1. Επιλογή το G/G (2,05).

Στον 6ο όμιλο θα κρατήσω ένα ειδικό bet στο Ισράηλ – Αυστρία και αυτό είναι να σκοράρει ο Ζάχαβι (2,50). Ο φορ της Αϊντχόφεν είναι σε φοβερή φόρμα, μετρά ήδη φέτος 2 γκολ στο πρωτάθλημα, 3 γκολ στην Ευρώπη, ενώ προέρχεται από χατ – τρικ απέναντι στα Νησιά Φερόε, φτάνοντας τα 4 συνολικά γκολ σε αυτό το ξεκίνημα των προκριματικών με το Ισραήλ. Εκτελεί φάουλ και πέναλτι και περιμένω να βρει τις ευκαιρίες του.

Οι επιλογές μου:

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 1 (-1 ΑΣΙΑΤΙΚΟ) (1,90)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ 2 & OVER 1,5 (2,00)

ΒΕΛΓΙΟ – ΤΣΕΧΙΑ G/G (2,05)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.