Μάντζιος: Η Τβέντε επιστρέφει στο… κάστρο της

Γιώργος Μάντζιος04 Μαρτίου 2023

Στη σκιά των όσων εφιαλτικών συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, επιστρέφουμε καλώς ή κακώς στα… τετριμμένα, στα δικά μας, με την δράση να συνεχίζεται κανονικά σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία. Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω τις επιλογές που ξεχώρισα για το διήμερο:

Η Τβέντε μετρά δύο σερί ήττες από Γκόου Αχέντ Ιγκλς και PSV, ωστόσο τώρα επιστρέφει στην ισχυρή της έδρα, εκεί όπου είναι αήττητη (9-2-0 και 27/3 γκολ) και έχει την θερμή υποστήριξη των οπαδών της. Ψάχνει και μια ρεβάνς από την Χέρενφεν για την ήττα του πρώτου γύρου (2-1). Μία Χέρενφεν που είχε ποντάρει πολλά στο κύπελλο, έκανε υπερπροσπάθεια μεσοβδόμαδα με την Φέγενορντ, αλλά δεν τα κατάφερε, χάνοντας στο τέλος με 1-0. Προφανώς θα κουβαλά κούραση και απογοήτευση και θα δεχθεί μεγάλη πίεση από την αντίπαλο της. Επιλογή το combo 1 & over 1,5 (1,85).

Στο Βααλβάικ – Αϊντχόφεν περιμένω ωραίο παιχνίδι με φάσεις και γκολ μπροστά από τις δύο εστίες. Η Βααλβάικ είναι σε καλό μομέντουμ, έβαλε 7 γκολ στα δύο τελευταία της παιχνίδια με Φορτούνα Σιτάρντ και Χέρενφεν, πιο πριν σκόραρε και απέναντι στον Άγιαξ, ενώ η PSV εκτός έδρας δέχεται πολλές φάσεις και γκολ από τους αντιπάλους της. Η Βααλβάικ σκόραρε απέναντι στην Αϊντχόφεν και τις 6 τελευταίες φορές που την φιλοξένησε, την ώρα που η ομάδα του Φαν Νίστελροϊ σκοράρει με μεγάλη ευχέρεια στα τελευταία της παιχνίδια. Επιλογή το G/G & over (2,00).

Τέλος, λέω να ρισκάρω με ένα από τα… τελευταία χαρτιά της Καμπούρ, που στα 3 τελευταία της παιχνίδια παλεύει πραγματικά, χάνοντας στις λεπτομέρειες από Άλκμααρ και Χέρενφεν και παίρνοντας πολύτιμο βαθμό από τη Ναϊμέγκεν. Έχει σημαντικές επιστροφές στην ενδεκάδα (Μπανγκουρά, Παούλισεν, Βάτερ), ενώ η πιο άνετη βαθμολογικά Γκόου Αχέντ Ιγκλς έχει βασικές απουσίες (Βίλουμσον, Αντεκάνιε, Κάουπερς λείπουν και έχουν σκοράρει μαζί 13 τέρματα). Στα υπέρ μας και η καλή παράδοση (8-4-1) σε αυτό το γήπεδο. Επιλογή το 1DNB (2,05).

Πιο δίπλα στο Βέλγιο η Σερκλ Μπριζ έχει ευκαιρία για ένα ξέσπασμα απέναντι στην ουραγό και καταδικασμένη Σέρενγκ που μαθηματικά προλαβαίνει, αλλά βάση προγράμματος και εικόνας, ξέρει ότι του χρόνου θα παίζει στην β΄ κατηγορία. Η Σερκλ Μπριζ ήταν άστοχη στις δύο ισοπαλίες με Κλαμπ Μπριζ και Έουπεν και επίσης άτυχη στις δύο προηγούμενες ισοπαλίες με Σταντάρ Λιέγης και Λέουβεν. Συνολικά είχε 66 τελικές στα 4 τελευταία της παιχνίδια, μια ομάδα ιδιαίτερα παραγωγική, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει ψυχολογία και επιπλέον κουβαλά και σημαντικές απουσίες (κυρίως στην άμυνα). Επιλογή το combo 1 & over (2,10).

Στο Σταντάρ Λιέγης - Βέστερλο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων τελευταία, το over καλοπληρώνει. Η Σταντάρ έχει δύο σερί γεμάτα από φάσεις παιχνίδια με Άντερλεχτ (2-2) και Ουνιόν Σεν Ζιλουά (4-2), ενώ για την Βέστερλο και την επθετικότητα που έχει ως ομάδα, έγραφα τις… προάλλες, πριν το χορταστικό 4-2 απέναντι στην Ουνιόν Σεν Ζιλουά. Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε σκορ 4-2. Επιλογή το over (1,80).

Στην Α΄Πορτογαλίας, η Πόρτο φώναξε, γκρίνιαξε για την διαιτησία του αγώνα με την Ζιλ Βιθέντε και δεν έχει περιθώρια για επιπλέον απώλειες. Η Τσάβες είναι άνετη βαθμολογικά με ένα +10 από τις επικίνδυνες θέσεις και δύσκολα θα προβάλει αντίσταση στους «δράκους». Η Πόρτο παραδοσιακά κερδίζει την αντίπαλο της με μεγάλα σκορ και με πάνω από ένα γκολ διαφορά, οπότε επιλέγω το διπλό με -1,5 γκολ χάντικαπ (1,90).

Από την Β΄Πορτογαλίας, μετά από καιρό θα κάνω παιχνίδι με τα κόρνερ της αγαπημένης μου Νασιονάλ Μαδέιρα. Στα 3 τελευταία της παιχνίδια είχαμε 14, 17 και 15 κόρνερ, ενώ στο τελευταίο της Κοβίλια είχαμε 13 κόρνερ. Φέτος αναμετρήθηκαν δύο φορές σε κύπελλο και πρωτάθλημα και στα παιχνίδια τους είχαμε 14 και 13 κόρνερ, ενώ πέρυσι στο ίδιο γήπεδο είχαμε 17 κόρνερ. Επιλογή το over 11,5 κόρνερ (1,90).

Οι επιλογές μου:

ΤΒΕΝΤΕ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ 1 & OVER 1,5 1,85

ΒΑΑΛΒΑΪΚ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ G/G & OVER 2,00

ΚΑΜΠΟΥΡ – ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ 1DNB 2,05

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΣΕΡΕΝΓΚ 1 & OVER 2,10

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ OVER 1,80

ΤΣΑΒΕΣ – ΠΟΡΤΟ 2 (-1,5 ΧΑΝΤΙΚΑΠ) 1,90

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ – ΚΟΒΙΛΙΑ OVER 11,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,90

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.