Μάντζιος: Για την ανατροπή η Αντβέρπ

Γιώργος Μάντζιος01 Μαρτίου 2023

Εδώ είμαστε, καλό μήνα να έχουμε με υγεία και τύχη. Μπορεί να μην έχουμε αγώνες ευρωπαϊκών κυπέλλων το μεσοβδόμαδο, ωστόσο υπάρχει γεμάτο πρόγραμμα και παιχνίδια που μπορούν να μας απασχολήσουν. 

Σας παραθέτω τι ξεχώρισα για το διήμερο: Στο κύπελλο Ολλανδίας είμαστε στην προημιτελική φάση με νοκ άουτ αγώνες. Απόψε η Χέρενφεν υποδέχεται την Φέγενορντ και διψάει ιδιαίτερα για διάκριση στον θεσμό. Πριν από 3 εβδομάδες στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα η Φέγενορντ κέρδισε με σκορ 2-1, χωρίς ωστόσο να είναι καλύτερη. Μάλιστα στο ματς του πρώτου γύρου πήρε 0-0 στο Ρότερνταμ, ενώ πέρυσι η Χέρενφεν στο «Άμπε Λένστρα» μέτρησε δύο νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο με 4-3 και 3-0. 

Η Φέγενορντ έχει πρώτο στόχο το πρωτάθλημα, ενώ είναι μέσα και στην Ευρώπη, παίζοντας με την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Επιπλέον οι απουσίες των Μπέιλοφ (βασικός γκολκίπερ), Τίμπερ (αμυντικός χαφ) και Σιμάνσκι (επιτελικός χαφ) είναι πολύ σημαντικές. Ακόμη και αν κερδίσει (που δεν είμαι πολύ σίγουρος), πιστεύω θα ζοριστεί αρκετά. Επιλογή ο άσος με +1 ασιατικό χάντικαπ (1,85), που σημαίνει ότι πληρωνόμαστε με 1Χ, ενώ δεν χάνουμε ακόμη και με ήττα της Χέρενφεν με 1 γκολ διαφορά (παίρνουμε τη μονάδα).

 Στο παιχνίδι της Πέμπτης, ανάμεσα σε Αϊντχόφεν και Ντεν Χάαγκ, εκτιμώ με βάση την εικόνα τους, πως μπορεί να δούμε G/G. Η ομάδα της Χάγης είναι μεταμορφωμένη στα χέρια του έμπειρου Ντικ Άντβοκάατ (7-3-0 μέσα στο 2023), έχει πίσω τον γκολτζή Φερχέιντ και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες της PSV. 

Μία PSV που δέχεται φέτος αρκετές φάσεις στα παιχνίδια της. Η Ντεν Χάαγκ σκόραρε σε αυτό το γήπεδο στις 3 από τις 4 πιο πρόσφατες επισκέψεις της. Επιλογή το G/G (2,00). Στο κύπελλο Βελγίου η Αντβέρπ υποδέχεται την Ουνιόν Σεν Ζιλουά, στη ρεβάνς του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα της Αμβέρσας έχει επενδύσει αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια και θέλει να επαναλάβει ότι και το 2020, όταν και κατέκτησε το μοναδικό της κύπελλο. 

Η αλήθεια είναι πως εντός έδρας είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και ισχυρή, αφού μετράει φέτος μόλις 1 ήττα (9-2-1 πιο συγκεκριμένα) και αυτή από την πρωτοπόρο Γκενκ τον περασμένο Οκτώβρη. Δυνατό της όπλο επίσης είναι η άμυνα (η καλύτερη του πρωταθλήματος), ενώ έχει δεχθεί μόλις 1 γκολ (!) στα 6 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της. Η Ουνιόν Σεν Ζιλουά δέχθηκε ισχυρό «χαστούκι» στην πρόσφατη έξοδο της απέναντι στην Βέστερλο, με 4 γκολ στο παθητικό της! Επιλογή το 1DNB (1,85).

 Οι επιλογές μου

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ 1 (+1 ΑΣΙΑΤΙΚΟ) 1,85

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ G/G 2,00

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ ΖΙΛΟΥΑ 1DNB 1,85

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.