Μάντσεστερ Σίτι-Παρί: Για μια θέση στον τελικό - Οι πιθανές ενδεκάδες!

Metrosport Team04 Μαΐου 2021

Το πρώτο από τα δύο εισιτήρια του μεγάλου τελικού του Champions League, θα βρει κάτοχο, με την Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει αποκτήσει προβάδισμα πρόκριση μετά τη νίκη της με σκορ 2-1 στο Παρίσι και μάλιστα ο Καταλανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. 

Aπό την άλλη ο Ποτσετίνο δεν θα έχει τους Γκουέιγ (τιμωρημένος) και Μπερνάτ (τραυματίας), ενώ ο Εμπαπέ παρότι δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος, δύσκολα θα μείνει εκτός σε ένα τόσο κρίσιμο για την ομάδα του παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί πως η Σίτι είναι αήττητη στο φετινό Champions League, με 10 νίκες και μία ισοπαλία σε 11 αναμετρήσεις (23-4 τα γκολ). 

Oι «πολίτες» απέκλεισαν τις Γκλάντμπαχ και Ντόρτμουντ στα προηγούμενα νοκ άουτ ζευγάρια, ενώ προέρχονται επίσης από έξι σερί νίκες στον θεσμό. Για τη Σίτι είναι η 10η χρονιά της στην κορυφαία διοργάνωση. Αποκλείστηκε, πάντως, στον προηγούμενο ημιτελικό, όταν και βρέθηκε εκεί. Ηταν τη σεζόν 2015-16, όταν και έμεινε εκτός από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οσο για τα εντός ματς σε ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης; Απόλυτη ισορροπία. Από μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Πάντως, είναι αήττητη στα 13 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Εχει 12 νίκες και μία ισοπαλία. Από την άλλη, οι Γάλλοι έχουν έξι νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες στο φετινό CL. Σημειώνεται, ότι οι Γάλλοι απέκλεισαν τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν για να φτάσουν στον ημιτελικό. 

H Παρί έφτασε πέρσι στον τελικό του Champions League, τον οποίο έχασε από την Μπάγερν. Είναι ο τρίτος της ημιτελικός στον θεσμό και έβδομος συνολικά. Οι Γάλλοι έχουν κερδίσει 19 από τα 29 τελευταία τους παιχνίδια στη διοργάνωση. Ωστόσο, έχουν επικρατήσει μόλις επτά φορές στα 24 παιχνίδια, στα οποία συνάντησαν απέναντί τους αγγλικές ομάδες.

H «μάχη» των πάγκων Οσο για τους δύο τεχνικούς; Ο Γκουαρντιόλα μετρά 11 νίκες, ο Ποτσετίνο τρεις και πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Ο Αργεντινός απέκλεισε, πάντως, τον Καταλανό με την Τότεναμ κόντρα στη Σίτι, στον προημιτελικό του 2018-19 για τον κορυφαίο τη τάξει θεσμό. Τι λέει, τέλος, η παράδοση; Εχουν δώσει ως τώρα τέσσερα παιχνίδια. Δύο νίκες και δύο ισοπαλίες ο απολογισμός για τη Σίτι. Εχει και την πρόκριση από το 2016, στο Champions League. 

Aξίζει να σημειωθεί πως τέταρτος διαιτητής του αγώνα, ορίστηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος. 

Oι πιθανές ενδεκάδες:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (4-3-3): Έντερσον – Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο – Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόντρι, Γκιντογάν – Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (4-2-3-1): Νάβας – Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπάκερ – Παρέδες, Ερέρα – Ντι Μαρία, Βεράτι, Νεϊμάρ – Εμπαπέ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.