Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο σεΐχης του Κατάρ προσφέρει πάνω από 6 δις για την αγορά του κλαμπ

Metrosport Team22 Μαρτίου 2023

Συνεχίζει να.. πιέζει ο σεΐχης του Κατάρ Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι την οικογένεια Γκλέϊζερ, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς θέλει το συντομότερο να γίνει αυτός το αφεντικό στους «Κόκκινους Διαβόλους».


Οι τωρινοί ιδιοκτήτες, Γκλέιζερ έχουν δεχθεί δύο προτάσεις για την πώληση των μετοχών τους. Η πρώτη εξ αυτών πρόκειται για τον όμιλο INEOS του Άγγλου δισεκατομμυριούχου, Τζιμ Ράτκλιφ ενώ η δεύτερη αφορά τον σεΐχη, Αλ Θάνι, που ανεβάζει διαρκώς την προσφορά του με το προσφερόμενο ποσό αυτήν την στιγμή να είναι στα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ για το 100% των μετοχών.

«Η προσφορά σχεδιάζει να επαναφέρει τον σύλλογο στην παλιά του αίγλη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και - πάνω απ' όλα - θα επιδιώξει να θέσει τους φιλάθλους στο επίκεντρο του συλλόγου για άλλη μια φορά.

Η προσφορά θα είναι εντελώς χωρίς χρέη μέσω του Ιδρύματος Nine Two Foundation του σεΐχη, το οποίο θα επιδιώξει να επενδύσει στις ποδοσφαιρικές ομάδες, στο προπονητικό κέντρο, στο γήπεδο και στις ευρύτερες υποδομές, στην εμπειρία των φιλάθλων και στις κοινότητες που υποστηρίζει ο σύλλογος.

Το όραμα της προσφοράς είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φημίζεται για την ποδοσφαιρική αριστεία και να θεωρείται η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο» έγραφε η ανακοίνωση με την οποία έγινε γνωστή η προσφορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.