Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ: Ο ήρωας Ντε Χεά και ο λυτρωτής Λίνγκαρντ!

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ δραπέτευσε με 1-2 μέσα σε μια παραδοσιακή δύσκολη έδρα στην Αγγλία, αυτή της Γουέστ Χαμ και «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση με συγκάτοικους Τσέλσι και Λίβερπουλ, ξεπερνώντας το «κάζο» από την Γιούνγκ Μπόις μεσοβδόμαδα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λίγκ.

Παρόλο που το δυναμικό του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έμεινε πίσω στο σκορ εξαιτίας το τυχερό τέρμα του Μπενραχμά στο 30λεπτό, βρήκε άμεση απάντηση με τον σύνηθες σκόρερ της στα τελευταία παιχνίδια, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε σκοράρει δις στο ντεμπούτο στη Πρέμιερ Λίγκ και βρήκε δίχτυα στην πρώτη του εμφάνιση στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, φτάνοντας τα τέσσερα τέρματα σε τρεις εμφανίσεις. Ο CR7 έχει καταφέρει να πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους φίλους των «κόκκινων διαβόλων.»

Στη συνέχεια της αναμέτρησης, ο χρόνος περνούσε και ο Σόσλσκιερ πέρασε στο παιχνίδι τον Τζέσι Λίνγκαρντ στο 73λεπτό. Ο Άγγλος επιθετικός πήρε το...αίμα του πίσω από το μοιραίο λάθος στο παιχνίδι της Ελβετίας, σκοράροντας το 1-2 και τιμώρησε την πρώην ομάδα του με ένα πανέμορφο τέρμα στο 89΄λεπτό.

Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου. Ο έμπειρος τεχνικός των «Σφυριών», Βίκτορ Μόουζες, πέρασε στο παιχνίδι τον Νόμπλε προκειμένου να αναλάβει την εκτέλεση. Ο Άγγλος μέσος είχε να χάσει πέναλτι από το 2016, δυστυχώς όμως για εκείνον αντιμετώπιζε τον Νταβίντ Ντε Χεα, ο οποίος έχει να αποκρούσει πέναλτι από το 2016. Η κατάληξη του έπεσε στον Ισπανικό «βράχο» και έσωσε την Γιουνάϊτεντ από τον βαθμό της ισοπαλίας. Κάτι που ξύπνησε μνήμες από τον τελικό του Euro2020, με τον Σαούθγκεϊτ να περνάει στο παιχνίδι Λίνγκαρντ - Ράσφορντ για την διαδικασία των πέναλτι. Και στα δύο ίδια κατάληξη...

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έχει καταφέρει να κάνει τις περισσότερες ανατροπές από κάθε άλλη ομάδα στο Αγγλικό πρωτάθλημα από την περασμένη σεζόν. 

Είναι χαρακτηριστικό πως έχει πάρει 35 βαθμούς από ματς στα οποία είχε βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ και στο φινάλε πανηγύρισε τελικά την κατάκτηση και των τριών πόντων.

Η αμέσως επόμενη βρίσκεται στο -15 και είναι οι Λίβερπουλ και Λέστερ, με τις Γουέστ Χαμ και Γουλβς ν' ακολουθούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.