Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 63 χρόνια από την τραγωδία του Μονάχου

Metrosport Team06 Φεβρουαρίου 2021

Ο χρόνος σταμάτησε στις 15:04, τοπική ώρα, όταν κατά την τρίτη προσπάθεια απογείωσης του ελικοφόρου «Airspeed Ambassador» της «British Airways», εν μέσω χιονοθύελλας στο αεροδρόμιο Ριμ του Μονάχου, κατέπεσε σε χωράφι και συνετρίβη. 

Μετέφερε την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ματ Μπάσμπι από το Βελιγράδι, μετά το 3-3 στην τότε Γιουγκοσλαβία και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, έχοντας σταματήσει για ανεφοδιασμό στη Γερμανία. Η αεροπορική τραγωδία του Μονάχου έκοψε το νήμα της ζωής για τους 23 από τους 43 επιβαίνοντες.

Νεκροί ανασύρθηκαν 7 ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ, οι Τζεφ Μπεντ, Ρότζερ Μπερν, Έντι Κόλμαν, Μαρκ Τζόουνς, Ντέιβιντ Πεγκ, Τόμι Τέιλορ και Λίαμ Γουίλαν, 7 δημοσιογράφοι, 4 στελέχη της ομάδας, 2 μέλη του πληρώματος και 2 φίλαθλοι. Στη λίστα των νεκρών του δυστυχήματος προστέθηκε ο ποδοσφαιριστής Ντάνκαν Έντουαρντς, ο οποίος απεβίωσε λίγες μέρες αργότερα από τα τραύματά του.

Η δύναμη της αποδεκατισμένης και χτυπημένης από τη μοίρα εκείνης Γιουνάιτεντ, φάνηκε από την πορεία της, την ίδια σεζόν, μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου ηττήθηκε με 2-0 από την Μπόλτον.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.