Μάντσεστερ Γιουν.: Το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν - Ζορισμένος αλλά και άνετος Σόλσκιερ

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ κατάφερε και συνήλθε από το τραγικό πρώτο ημίχρονο, καθώς έφερε «τούμπα» την αναμέτρηση σε 3-2, έχοντας δεχτεί δύο τέρματα από την...«σεληνιασμένη» Αταλάντα στα πρώτα 29 λεπτά.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει καλά τις δύο ομάδες την φετινή σεζόν, πιθανότητα, θα ήταν κάπως προετοιμασμένοι για ένα εκπληκτικό 2ώρο στο «Θέατρο των Ονείρων». Από την μία πλευρά, οι «Κόκκινοι Διάβολοι», δεν είναι καθόλου σταθεροί στα τελευταία παιχνίδια, με εμφανή προβλήματα στο κέντρο αλλά και στην άμυνα. Όσον αφορά για την επιθετική γραμμή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το κερασάκι στην...τούρτα για να δέσουν οι καταπληκτικές επιθετικές αρετές των Μπρούνο Φερνάντεζ, Μέισον Γκρίνγουντ, Πολ Πογκμπά (πέρασε ως αλλαγή) αλλά και του Μάρκους Ράσφορντ.

Η Ατάλαντα, έχει καθιερώσει το όνομα της στο Uefa Champions League τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος, όπου φαίνεται να μην έχει ξεκινήσει ιδανικά στο Πρωτάθλημα της Ιταλίας, με τον πολύ σοβαρό και απαιτητικό τεχνικό, Πιέρο Γκασπερίνι, να ρίχνει παραπάνω βάρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Το χειρότερο ημίχρονο της σεζόν από τους Άγγλους - Ίδιο αποτέλεσμα στο τέλος

 H Mάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι, χωρίς να βρίσκει εύκολα χώρους για να απειλήσει στην επίθεση. Η Ατάλαντα πρωταγωνιστούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα, η ομάδα από το Μπέργκαμο, βρήκε δύο φορές δίχτυα μέσα σε 29 λεπτά. Τον Οκτώβριου του 2012, η Μάντσεστερ είχε δεχτεί δύο τέρματα από την Μπράγκα μέσα στο γήπεδο της σε 20 λεπτά. Και στα δύο παιχνίδια, ίδιο σκορ, 3-2 υπέρ των Άγγλων.

Ο ζορισμένος αλλά και...άνετος Σόλσκιερ

Ενώ όλο το γήπεδο αποδοκίμαζε την τραγική εικόνα των γηπεδούχων, μετά την λήξη του πρώτου ημίχρονο περιμέναμε κάτι ανάλογο και για τον τεχνικό των «Κόκκινων Διαβόλων», αλλά αντιθέτως, οι οπαδοί αποθέωναν τον Όλε Γκούναρ Σόσλσκιερ, ο οποίος ήταν φανερά αγχωμένος με το 0-2 στην «πλάτη.» Ο Νορβηγός προπονητής έχει ακούσει έντονη κριτική για τα αρνητικά αποτελέσματα στην Premier League από τον Αγγλικό τύπο, ωστόσο οι φίλοι του συλλόγου έχουν διαφορετική άποψη. Δεν θεωρούν ότι είναι εκείνος η αίτια για τους «πεταμένους» βαθμούς στο Πρωτάθλημα, oι οποίοι έχουν αφήσει την Μάντσεστερ στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς σε οχτώ αναμετρήσεις.

Το σήμα της ανατροπής έδωσε ο Μάρκους Ράσφορντ!

Ο Μάρκους Ράσφορντ έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και έχει σκοράρει και στις δύο αναμετρήσεις, όπου έχει πάρει λεπτά συμμετοχής. Παρόλο που στο πρώτο 45λεπτό ήταν κάκιστος, όπως και όλη η ομάδα του άλλωστε, βρήκε ψυχολογία και εκμεταλλεύτηκε την «μαγική» πάσα του Μπρούνο Φέρναντεζ και έβαλε τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Το συγκεκριμένο τέρμα του Άγγλου επιθετικού, ήταν το 300ο στην εποχή του Σολσκιέρ σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Ράσφορντ να σημειώνει και το πρώτο.

Αν όχι ο Ρονάλντο; τότε ποιος άλλος;

Μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος για τους γηπεδούχους, οι φιλοξενούμενοι κοίταξαν πιο πολύ την άμυνα, με σκοπό να διατηρήσουν το πολύτιμο 1-2. Οι Άγγλοι, με ψυχολογία στα ύψη, βρίσκουν το τέρμα της ισοφάρισης, χάρης τον αρχηγό τους, Χάρι Μαγκουαϊερ, ο οποίος έφτασε ήδη τα τρία τέρματα στην σεζόν, ξεπερνώντας τον εαυτό του, αφού την περασμένη χρονιά είχε σκοράρει δύο γκολ σε 34 συμμετοχές. Και εκεί που η Γιουναϊτεντ ψάχνει το γκολ της λύτρωσης αλλά και για να ολοκληρώσει το έργο μιας τεράστιας ανατροπής, εμφανίζεται ο φετινός απόλυτος ήρωας της και με μια καρφωτή κεφαλιά στέλνει τους οπαδούς των «Κόκκινων Διαβόλων» στα ουράνια. 

Δεν είναι μόνο τα γκολ που πετυχαίνει συνεχώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και η σημασία τους. Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ θεωρείται ως ομάδα της ανατροπής, φέτος ήδη έχει τρεις σε όλες τις διοργανώσεις και δύο συνεχόμενες στην φάση όμιλων του Uefa Champions League. Και στις τρεις, ο Πορτογάλος σταρ έχει σκοράρει, βοηθώντας στα μέγιστα την ομάδα του να πετύχει το comeback. Ο CR7, σκόραρε σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με την φανέλα της Μάντσεστερ για δεύτερη φορά, καθώς το έκανε ξανά τον Νοέμβριο του 2007, οδηγώντας τότε την ομάδα του στην κατάκτηση του τρόπαιου. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.