Μαντούρο: «Ο Πέλκας είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ, έτσι θα περάσει την Μπενφίκα»

Metrosport Team03 Σεπτεμβρίου 2020

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Χέντβιχες Μαντούρο, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον φετινό Δικέφαλο και τα στοιχεία που πρέπει να έχει για να προκριθεί επί της Μπενφίκα.  

«Είναι διαφορετικά τα δεδομένα λόγω κορωνοϊού. Είναι ένα παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί. Τον είδα με την Μπεσίκτας και ήταν πολύ καλός. Το βασικό είναι η μεσαία γραμμή, αν είναι σοβαρός απέναντι στους πολύ καλούς επιτελικούς της Μπενφίκα μπορεί να τα καταφέρει» είπε αρχικά και πρόσθεσε: 

«Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατή ομάδα, βγάζει ενέργεια και θεωρώ ότι αυτό θα δημιουργήσει θετική σκέψη. Εφόσον την έχει απέναντι στην Μπενφίκα μπορεί να τα καταφέρει». Για τους νεαρούς του ΠΑΟΚ σημείωσε: «Ο Τζόλης είναι πολύ καλός, αλλά εγώ εστίασα στον Πέλκα, μου αρέσει πολύ. Δεν είναι νέος τώρα, όπως όταν ήμουν εγώ στην ομάδα, είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Όσο τον ακούν οι πιο νεαροί θα βελτιωθούν και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στον ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας ξέρει πολύ καλά την ομάδα και πρέπει να τον ακούν».  

Υπογράμμισε ότι: «Μετά την μεσαία γραμμή, η δεύτερη προϋπόθεση για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ είναι το θέμα των αποστάσεων και της συνοχής που θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η αδυναμία του. Όταν επιτίθεται θα πρέπει να είναι συμπαγής και να κρατάει τις αποστάσεις γιατί η Μπενφίκα έχει πολλούς καλούς μεσοεπιθετικούς και ξέρει να εκμεταλλεύεται τους χώρους. Αν τους κλείνει σωστά ο ΠΑΟΚ, με τις σωστές αποστάσεις, θα μπορέσει να μπλοκάρει το πολύ δυνατό στοιχείο της Μπενφίκα».  

Τόνισε, τέλος, ότι η πιο δυνατή ανάμνηση του από τον ΠΑΟΚ είναι η Τούμπα, η τρέλα και το πάθος του κόσμου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.