Μανού Γκαρθία: Ο Ισπανός...μάγος που ποντάρει πολλά ο Πάρντιου!

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μάνου Γκαρθία μοιάζει επιβλητικός στο παιχνίδι του με το νέο προπονητή του Άρη Άλαν Πάρντιου να ποντάρει πολλά στον Ισπανό.

Ο Άρης αγόρασε το 100% των δικαιωμάτων του Μανού Γκαρθία από τη Σπόρτιγκ Χιχόν έναντι  4 εκατ. ευρώ και έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του Άρη, ξεπερνώντας και την περσινή υπέρβαση του Θόδωρου Καρυπίδη με την απόκτηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τη Φούλαμ.


Ο Γκαρθία γεννήθηκε στην πόλη Οβιέδο της Ισπανίας και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της Αστούρ. Σε ηλικία 12 ετών μεταπήδησε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Χιχόν και το μεγάλο βήμα του έγινε το καλοκαίρι του 2013 όταν εντάχθηκε στα αναπτυξιακά τμήματα της Μάντσεστερ Σίτι, όπου έμεινε για μία πενταετία (παραχωρήθηκε τρεις φορές ως δανεικός σε Αλαβές Β', Μπρέντα και Τουλούζ).


Παρά την εμπιστοσύνη του Βιεϊρά και την εκτίμηση του Πελεγκρίνι έπαιξε μόλις τέσσερα ματς (με ένα γκολ) κάνοντας ντεμπούτο στην Premier League σε αγώνα με την Άστον Βίλα.

«Ο Μάνου είναι ένα παιδί που πραγματικά μου αρέσει. Η αγωνιστική του συμπεριφορά είναι όπως ήμουν εγώ στην ηλικία του. Εκτός από αυτό, σε επίπεδο ποδοσφαιρικών ικανοτήτων, έχει πολύ καλά προσόντα. Είναι πολύ νέος και είμαι σίγουρος ότι έρχονται πολλά ακόμα», είχε δηλώσει προ επταετίας για τον παίκτη του Άρη, ο Νταβίντ Σίλβα.



Πέρυσι ο 24χρονος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αλαβές με την οποία πραγματοποίησε 25 συμμετοχές στην La Liga έχοντας και δύο ασίστ.


Ο Ισπανός έχει αγωνιστεί σε όλα τα αναπτυξιακά τμήματα της εθνικής Ισπανίας, ενώ το καλοκαίρι του 2021 χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής με την μεγάλη ομάδα σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Λιθουανία.



Οι αριθμοί του σε γκολ και ασίστ δεν είναι εντυπωσιακοί, αλλά ενδεχομένως αδικούν την επιρροή του στο παιχνίδι των ομάδων που αγωνίστηκε.

Ο Γκαρθία είναι καλός χειριστής της μπάλας, παίζει πολύ κάθετο παιχνίδι και ασφαλώς έχει την ικανότητα να ανοίγει χώρους στην αντίπαλη άμυνα. Λειτουργεί καλύτερα όταν αγωνίζεται δίπλα στον αμυντικό χαφ και θέλει πάντα να έχει την μπάλα στα πόδια του για να χτίσει το παιχνίδι της ομάδας του. Το έκανε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2-1) μέσα από την ασίστ που έδωσε στον Λούις Πάλμα για το γκολ που σφράγισε την ανατροπή και τη νίκη των ''κιτρινόμαυρων''. Πάτησε περισσότερους χώρους περιμετρικά της περιοχής του αντιπάλου κι σ΄ αυτό βοήθησε το δίδυμο των αμυντικών χαφ Νταμπό-Ντιόπ.  

Ο Μάνου Γκαρθία είναι στην αρχή ενός ταξιδιού και μπορεί να προσφέρει πολλά και να κερδίσει αντίστοιχα πολλά από την παρουσία του Άρη και να γίνει το αγαπημένο παιδί της εξέδρας στο ''Κλεάνθης Βικελίδης''.

«Για εικόνες όπως των φίλων του Αρη έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής»

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος στον Αρη, θέλω να παίξω οπωσδήποτε περισσότερα παιχνίδια. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που με δόθηκε να αγωνιστώ εδώ», σχολίασε αρχικά. Και συνέχισε αναφορικά με το επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα. «Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικό ρόστερ. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κενά σε τόσο ποιοτικό σύνολο, για να μπορέσεις να μπεις μέσα, ωστόσο ελπίζω πως με πολύ δουλειά θα καταφέρω να είμαι βασικός».

Για τους οπαδούς του Άρη: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βλέπω το γήπεδο γεμάτο. Αυτό είναι που σου δίνει την αίσθηση του ποδοσφαίρου και σε κάνει να απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο. Για τέτοιες εικόνες έχω γίνει επαγγελματίας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.