Μανού Γκαρθία: Έχει αποδείξει την ποιότητα του και ο Άρης μπορεί να ποντάρει σε αυτή

Metrosport Team08 Ιανουαρίου 2023

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Ο Άρης όταν το καλοκαίρι ξόδεψε τα 3.2 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό του τον Μανού Γκαρθία ολοκλήρωσε την πιο ακριβή του μεταγραφή με σκοπό να λύσει το μεσοεπιθετικό του πρόβλημα. Ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν έχει λυθεί ειδικά στις εκτός έδρας αναμετρήσεις όπως φάνηκε και στην Τούμπα, ακόμα και αν ο Ισπανός αγωνίστηκε ως αλλαγή σε αυτό το παιχνίδι. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως σε 8 εκτός έδρας παιχνίδια ο Άρης έχει σκοράρει και έχει δεχθεί 8 γκολ.

Σκοράρει δηλαδή με το σταγονόμετρο γιατί δεν δημιουργεί. Ωστόσο παρατηρήσει κανείς τι έχει συμβεί από το καλοκαίρι, θα βρει την... λύση του προβλήματος. Οι «κίτρινοι» επένδυσαν την καλοκαιρινή περίοδο σε δύο χαφ που δεν τους βγήκαν, τους Νταμπό και Ντιόπ, με αποτέλεσμα να υπάρχει κακή σύνδεση από την άμυνα στην μεσοεπιθετική γραμμή, αφού αμφότεροι αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Έτσι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αναλώθηκε σε ένα ρόλο που τον... εξαφάνισε ουσιαστικά αφού η δουλειά του εκτός από το να δημιουργεί πράγμα στο οποίο έχει αποδειχθεί πολύ καλός, ήταν και να καλύπτει ατελείωτα χιλιόμετρα από την μεσοαμυντική ως την μεσοεπιθετική γραμμή.

Βέβαια από τα πρώτα του παιχνίδια παρά την δυσκολία που του παρουσιάζεται, δείχνει ότι ο Άρης απέκτησε έναν εξαιρετικό μεσοεπιθετικό, με αντίληψη του γηπέδου, εξαιρετικές μεταβιβάσεις και δίνοντας την αίσθηση ηρεμίας στους συμπαίκτες του όταν βρισκόταν με την μπάλα στην κατοχή του. Δείγματα γραφής άφησε από τον δεύτερο προκριματικό αγώνα του Άρη για το Conference League κόντρα στην Μακάμπι που ήταν και το επίσημο ντεμπούτο του, ακόμη και μπήκε ως αλλαγή, αλλά και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (νίκη 3-0) και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (0-0) και φυσικά στην μεγάλη νίκη στο πρώτο παιχνίδι του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο των «κιτρίνων» επί του Ολυμπιακού με 2-1, όπου καταγράφει την πρώτη του ασίστ στο νικητήριο γκολ των γηπεδούχων.


Τότε κάπου στα μέσα Σεπτέμβρη μαζί με την αλλαγή προπονητή έρχεται και ως από... μηχανής θεός ο Πίτερ Ετέμπο. Βέβαια ώσπου να παίξει ο Νιγηριανός περνά ένας ακόμη μήνας αφού για πρώτη φορά παίζει στην 15 Οκτωβρίου στην νίκη του Άρη απέναντι στον Ιωνικό με 2-1. Από εκείνη την ημέρα και μετά και ως και την διακοπή για το Μουντιάλ ο Μανού Γκαρσία δείχνει να αρχίζει να «δένει» με τους συμπαίκτες του και να κατανοεί καλύτερα όσα ζητά ο Πάρντιου, αφού είναι από τους διακριθέντες των «κιτρίνων» με 7.24 μέσο όρο απόδοσης.

Καλύτερο του παιχνίδι η νίκη του Άρη με 5-0 επί της Λαμίας εκεί που βέβαια την παράσταση κλέβει ο Λουίς Πάλμα, αλλά και ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είναι άξιος συμπαραστάτης. Το εξαιρετικό του παιχνίδι «σφραγίζει» μια ασίστ στο φινάλε του αγώνα. Τα στατιστικά λένε την αλήθεια για την συνεισφορά του ως τώρα καθώς ο Μανού Γκαρθία είναι ο καλύτερος χαφ του Άρη σε αρκετές κατηγορίες. Κορυφαίος στην δημιουργία ευκαιριών (3), πίσω μόνο από τον Γκρέι (5), κορυφαίος στις ακριβείς πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 195, πολύ πιο μπροστά από τον Ματέο Γκαρσία με 156 και τον Ντάνιελ Μαντσίνι με 147. Δεύτερος στις πάσες κλειδιά πίσω μόνο από τον Μαντσίνι (27) με 25, τρίτος στις ακριβείς μακρινές μπαλιές, πίσω από τους Κουέστα (104) και Φαμπιάνο (79) με 46 και πρώτος στα κερδισμένα φάουλ με 31, μπροστά από Ιτούρμπε (28) και Μαντσίνι (26).


Μετά την διακοπή ο Άλαν Πάρντιου αποφάσισε να τον αφήσει στον πάγκο τόσο με τον Λεβαδειακό, όπου μάλιστα δεν πήρε λεπτό συμμετοχής αν και ο Άρης δεν κέρδιζε και εν τέλει έμεινε στην ισοπαλία. Με τον Παναιτωλικό ο Ισπανός επανήλθε αλλά παίζοντας δίπλα στον Ετέμπο ως 8αρι, έξω δηλαδή από τα... νερά του, ωστόσο είχε αξιοπρεπή παρουσία. Παρ' όλα αυτά ο Άγγλος τεχνικός δεν πείστηκε αφού προτίμησε τον Ματέο Γκαρσία να αγωνιστεί ως βασικός στην Τούμπα με την επιλογή αυτή να μην τον δικαιώνει καθώς ο Αργεντίνος έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του με τα κιτρινόμαυρα.

Σίγουρα δεν εντυπωσίασε ως αλλαγή ωστόσο ο Μανού Γκαρθία απέδειξε πριν την διακοπή πως είναι ο καλύτερος χαφ του Άρη και στα παιχνίδια που οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν πρόβλημα στο γκολ ήταν ως επί το πλείστο σε αυτά που δεν αγωνίστηκε ή μπήκε ως αλλαγή ο Ισπανός. Ότι δηλαδή συνέβη στις αναμετρήσεις μετά το Μουντιάλ που όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Άλαν Πάρντιου, σε όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Άρης έχει πρόβλημα στο γκολ. Σίγουρα η προσθήκη του Βλαντιμίρ Νταρίντα θα βοηθήσει τα χαφ των «κίτρινων» να αποκτήσουν μια ισορροπία αν δείξει την δεδομένη ποιότητα που έχει. Γιατί ο καθένας πλέον, αν υποθέσουμε ότι βασική τριάδα θα είναι ο Ετέμπο ο Νταρίντα και ο Μανού Γκαρθία όπως όλα δείχνουν, θα έχει μια δουλειά να κάνει. Ένας θα κόβει (Ετέμπο), ένας θα μοιράζει (Νταρίντα) και ένας θα δημιουργεί (Μανού Γκαρθία), αρκεί αυτοί να βρούν τους ρόλους τους στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.