Μανώλης Τσικνάκης: «Καθάρισαν τον χώρο που βρέθηκε νεκρός»

Metrosport Team27 Απριλίου 2024

Τα αίτια θανάτου του νεαρού φαντάρου Μανώλη Τσικνάκη, που βρέθηκε νεκρός στην βραχονησίδα Ρω το πρωί της 27ης Ιουνίου του 2018, προσπαθεί να εντοπίσει το «Φως στο Τούνελ».

Μιλώντας στην εκπομπή, στρατιώτης που υπηρετούσε μαζί με τον νεαρό φαντάρο αποκάλυψε τα όσα άκουσε σχετικά με το όπλο που βλήθηκε ο Μανώλης Τσικνάκης εκείνο το πρωινό.

«Έμαθα ότι κάποιοι στρατιώτες στην ουσία καθαρίσανε με εντολή το μέρος που σκοτώθηκε το παιδί πριν φτάσει η γιατρός. Αυτός που ήταν μαζί με τον Τσικνάκη στη σκοπιά, για δυο-τρεις μέρες δεν τον άφηναν να κυκλοφορεί, εκτός αν είχε δίπλα του στελέχη. Δεν τον βλέπαμε καν στο στρατόπεδο. Τον ρώτησα αλλά δεν έλεγε λεπτομέρειες, δεν μίλαγε. Εγώ λέει άκουσα έναν πυροβολισμό, πήγα και είδα τον Μανώλη σε αυτήν την κατάσταση, μόνο αυτό μου είπε. Δεν έλεγε τίποτα άλλο.

Με G3 θα είχε γίνει κομμάτια όλο το κεφάλι του, με αυτά που μας έλεγαν αυτοί. Ανοίγει όλο . Δηλαδή αν σε βαρέσει από την απόσταση που βλήθηκε ο Μανώλης, θα σου είχε φύγει όλο το κεφάλι. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα όπλα που είχαμε εμείς, τα πιο πολλά δεν βαράγανε κιόλας. Διότι ήταν στραβά και πολλές φορές δεν οπλίζανε. Πηγαίναμε για βολές, βαράγαμε και 3 στα 5 ή 2 στα 5 δεν οπλίζανε. Ειδικά αυτά που ήταν πάνω στη βραχονησίδα που ήταν μέσα στη σκουριά», ανέφερε.

«Μιλάμε για ανθρωποκτονία»

Όπως ανέφερε η νομική σύμβουλος της οικογένειας Αλεξάνδρα Σπανάκη η υπόθεση του θανάτου του φαντάρου Μανώλη Τσικνάκη στη Ρω θα πρέπει να βγει η υπόθεση από το αρχείο.

«Συντρέχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης. Όλα δείχνουν με τα στοιχεία που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, ανθρωποκτονία και όχι αυτοχειρία. Πρέπει να διερευνηθούν ξανά οι συνθήκες. Μου έκανε άσχημη εντύπωση πως περιφερόταν μια δικογραφία επί σχεδόν πέντε χρόνια από το αστυνομικό τμήμα Καστελόριζου στην Εισαγγελία και ξανά πίσω γιατί δεν είχαν συσχετιστεί έγγραφα και ούτε είχαν ολοκληρωθεί οι προανακριτικές διαδικασίες. Το συμβάν αυτό έγινε το 2018 και εμείς πήραμε τη δικογραφία σχεδόν στην εκπνοή της πενταετίας, χωρίς τις απαραίτητες φωτογραφίες, όπως συμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

Ο άτυχος Μανώλης ήταν αριστερόχειρας και βλήθηκε από τα δεξιά με πιστόλι και όχι το όπλο του στρατού όπως αποδείχτηκε από την έρευνα του τεχνικού συμβούλου», επεσήμανε η κα. Σπανάκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.