Μανώλης Σιώπης: Ο στρατιώτης «εξολοθρευτής τσέπης», ο «γαύρος» και ο ΛεΜπρον

Χρύσανθος Δοβλέτογλου26 Ιουνίου 2022

Ο Μανώλης Σιώπης, αφού πρώτα πέρασε από Πλατανιά, Πανιώνιο, Ολυμπιακό και Άρη, δοκίμασε την τύχη του στο τουρκικό πρωτάθλημα, αρχικά στην Αλάνιασπορ και στη συνέχεια στην Τραμπζονσπόρ και δικαιώθηκε. Εγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων της πρωταθλήτριας πλέον Τουρκίας, απαντώντας στους εντός συνόρων επικριτές του με τις εμφανίσεις του και τις διακρίσεις του στους αγωνιστικούς χώρους.

«Οι φίλοι μου ήταν κάπως προκατειλημμένοι πριν έρθω στην Τουρκία. Ωστόσο, όταν ήρθα στην Τουρκία, συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα μοιάζουμε πολύ. Μπορώ μάλιστα να πω ότι είμαστε ίδιοι. Όταν ήρθα στην Τραμπζονσπόρ στην αρχή της σεζόν, αυτό το κατάλαβα περισσότερο. Γιατί είμαστε ακριβώς το ίδιο. Είναι σας εμάς, σαν τους Έλληνες. Είμαστε πολύ δραστήριοι, πολύ ενεργητικοί και πολύ τρελοί», είχε τονίσει ο 28χρονος μέσος δίνοντας την εξήγησή του για την άμεση προσαρμογή του στο τουρκικό πρωτάθλημα.

«Είμαι στρατιώτης» - Το βαμμένο μαλλί και η προσωπική δικαίωση

«Από τη μέρα που ήρθα στην Τραπεζούντα και έπαιξα τον πρώτο μου αγώνα, ένιωσα βαθιά την αγάπη, την ειλικρίνεια και τη ζεστασιά. Αν θυμάμαι καλά, ήταν ο αγώνας της Σίβασπορ. Όταν μπήκα στο παιχνίδι στο 75ο λεπτό του αγώνα και πήρα την μπάλα στα πόδια μου, ένιωσα αυτή τη ζεστή υποδοχή από την κερκίδα. Φυσικά παίζω ποδόσφαιρο για την ομάδα μου, αλλά παίζουμε και για τους οπαδούς μας. Για να το περιγράψω, μπορώ να πω ότι είμαι σαν στρατιώτης. Έτσι παίζω και γι' αυτό με αγαπούν και οι οπαδοί. Ένιωσα αυτή την αγάπη από την πρώτη στιγμή και προσπαθώ να δώσω το καλύτερο για τον σύλλογό μας» πρόσθεσε.


Η αγάπη των φίλων της Τραμπζονσπόρ προς το πρόσωπό του δεν κρύβεται. Ο Μανώλης Σιώπης ολοκλήρωσε την σεζόν με 32 εμφανίσεις και 1 ασίστ και ήταν ένας από τους βασικούς άξονες του άθλου της κατάκτησης του τίτλου από την ομάδα της Τραπεζούντας μετά από 38 χρόνια. Ο Σιώπης το πανηγύρισε με την ψυχή του, καθώς ήταν και μία προσωπική δικαίωση και στις εορταστικές εκδηλώσεις εθεάθη με βαμμένο μαλλί μισό μπλε και μισό μωβ, στα χρώματα της Τράμπζονσπορ!


«Αγαπώ πολύ τον... γαύρο»

Μέσα από την παρουσία του στο τουρκικό πρωτάθλημα μάθαμε και την αγαπημένη διατροφική του συνήθεια. Ποια είναι αυτή; Ο γαύρος! Οταν έπαιζε στην Αλάνιασπορ και είχε βρεθεί στην Τραπεζούντα για το εκτός έδρας ματς με την Τραμπζονσπόρ, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου είχαν φτιάξει γαύρο. Τελείωσε ένα ολόκληρο, μεγάλο πιάτο. Σε σημείο που ο Μπακασέτας του είπε: «Τι κάνεις;» και απάντησε: «Αγαπώ πολύ τον γαύρο, μου αρέσει ακόμα περισσότερο ο γαύρος εδώ».

Απίστευτα τρεξίματα, κορυφαίος και με την εθνική

Ο Μανώλης Σιώπης ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και στους αγώνες του Nations League που έδωσε η εθνική μας ομάδα. Ειδικά στο εκτός έδρας ματς με την Βόρεια Ιρλανδία πάτησε όλα τα σημεία του γηπέδου! Τα απίστευτα τρεξίματά του ήταν, άλλωστε, πάντα το μεγάλο αγωνιστικό του ατού. «Δεν ξέρω πόσο έχω τρέξει, επειδή έτσι είναι το στυλ μου δεν το αντιλαμβάνομαι. Θα έδινα το βραβείο του MVP στον Μπακασέτα, ξεκλείδωσε το ματς και πήραμε το τρίποντο» είχε υπογραμμίσει μετά το ματς.

Μεγάλος φαν του ΛεΜπρον Τζέιμς

Ο αδερφός του είναι μπασκετικός και... κολλημένος με τον Παναθηναϊκό. Πέρασε λοιπόν το μικρόβιο και στον ίδιο, είδε βιντεάκια με τον ΛεΜπρον, του άρεσε ο επαγγελματικός του, το πως ζει και αγωνίζεται και το πως βλέπει το γήπεδο. Αυτό ήταν. Τον «ερωτεύτηκε» και μάλιστα τον θεωρεί ανώτερο και από τον Τζόρνταν. «Είναι μαγικός» είχε δηλώσει και αυτός είναι ο λόγος που φοράει το Νο 23.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.