Μανιώτας: «Ανυπολόγιστες οι συνέπειες για τα παιδιά»

Metrosport Team06 Μαρτίου 2021

Πολύχρονη είναι η παρουσία του Νίκου Μανιώτα στα γήπεδα με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.  Ο υπεύθυνος της ακαδημίας της Νίκης Ευκαρπίας Νίκος Μανιώτας με δηλώσεις του στη Metrosport αναφέρθηκε στις επιδράσεις του κορωνοιού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, την ομάδα του τη Νίκη Ευκαρπίας αλλά και τους προσωπικούς του στόχους. Αναλυτικά: «Δυστυχώς λόγω του κορωνοιού έχει αλλάξει η καθημερινότητα μας. Θεωρώ ότι είναι αναγκαιότητα η επιστροφή όλων μας στους αγαπημένους μας χώρους άθλησης. Βέβαια χάνοντας ήδη τα 2/3 της σεζόν είναι πολύ δύσκολο πλέον να μιλάμε για ολοκλήρωση Πρωταθλημάτων.

 Θεωρώ ότι η χρονιά έχει χαθεί. Ωστόσο θα πρέπει κάποια στιγμή και μάλιστα σύντομα, οι υπεύθυνοι να σκεφτούν τον τρόπο επανέναρξης (τουλάχιστον των προπονήσεων). Τα παιδιά και όχι μόνο, έχουν κουραστεί από όλη αυτή την κατάσταση, έχουν αποβάλει τον αθλητισμό από την καθημερινότητα τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες στον ψυχισμό τους και όχι μόνο. Μία λύση θα ήταν η επανεκκίνηση να γίνει σταδιακά τηρώντας τα πρωτόκολλα υγείας, τις αποφάσεις του κράτους και με ολιγομελή τμήματα».

 Δύο λόγια για τη Νίκη Ευκαρπίας;

 «Εμείς στη Νίκη Ευκαρπίας ανυπομονούμε να ξαναμπούμε στο γήπεδο και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι σε περίπτωση επανεκκίνησης θα τηρήσουμε τις ισχύουσες αποφάσεις περί αντιμετώπισης του κορωνοιού. Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι, ενώ είναι ανοιχτά όλα τα δημοτικά σχολεία, δεν συμβαίνει το ίδιο και στον αθλητισμό ιδιαίτερα όταν οι αθλητικές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικό χώρο.

 Για την δουλειά που γίνεται στον σύλλογο τι έχεις να πεις;

«Η Νίκη Ευκαρπίας έχει μπει σε μια τεράστια διαδικασία αλλαγής κουλτούρας κα φιλοσοφίας. Έγιναν και γίνονται τεράστιες επενδύσεις από τη διοίκηση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, συνθήκες άθλησης και πολλά άλλα. Στην Ακαδημία τώρα είμαστε μια ομάδα προπονητών που ακολουθούμε την ίδια μεθοδολογία όλοι μας και έχουμε ως σκοπό την ανάδειξη ταλέντων, που πι- στέψτε με υπάρχουν αρκετά». Θα μπορούσες ως ποδοσφαιριστής να παίξεις και ψηλότερα.

 «Οπως όλοι οι ποδοσφαιριστές έτσι και εγώ θα ήθελα να καθιερωθώ σε υψηλότερες κατηγορίες, ωστόσο νιώθω πολύ τυχερός και ευλογημένος για την μέχρι τώρα πορεία μου στον χρόνο».

 Κάποιοι προσωπικοί και επαγγελματικοί στόχοι;

 «Προσωπικά είμαι χαρούμενος που ασχολούμαι με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ήθελα να προπονήσω αντρική ομάδα όπως έκανα και στο παρελθόν. Καταλήγοντας εύχομαι σε όλους υγεία τύχη και γρήγορη επάνοδο στις αγαπημένες μας συνήθειες με τους αγαπημένους μας ανθρώπους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.