Μανδρίνος: «Το βάρος σε γήπεδο και FFP με άμεση διοικητική ενίσχυση!»

Metrosport Team20 Ιουλίου 2020

Τα θέματα του Financial Fair Play και του νέου γηπέδου θα πρέπει να μπουν σε πρώτο πλάνο για τον ΠΑΟΚ την νέα αγωνιστική περίοδο και σε δεύτερο το αγωνιστικό, όπως εξήγησε ο Ανδρεάς Μανδρίνος στο Metropolis 95.5

Αρχικά αναφέρθηκε στην σεζόν του ΠΑΟΚ:

«Η χρονιά ξεκίνησε άσχημα με τον αποκλεισμό από τη Σλόβαν, αποτέλεσμα που το οικονομικό αντίκτυπο του θα μας συνοδεύει τα επόμενα 2-3 χρονια συνεχίστηκε με αποδυτήρια όχι τόσο καλά οσο τις προηγούμενες χρονιές και έκλεισε στην ουσία με το θεμα πολυ ιδιοκτησίας που ο Οργανισμός ΠΑΟΚ θα έπρεπε να το πάρει σοβαρά πολυ νωρίτερα όταν ο Ολυμπιακός πριν κινηθεί το δούλευε επικοινωνιακά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση τόνισε:

«Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη διοίκηση κατέκτησε 4 τίτλους, ενώ ένας ακόμα εκλάπη -αυτό κάποιοι το ξεχάσανε ήδη -χρειάζεται όμως άμεσα διοικητική ενίσχυση γιατί τα μέτωπα ειναι πολλά: FFP, γήπεδο, εκλογές ΕΠΟ, δικαστικές υποθέσεις, νέο τηλεοπτικό πεδίο... Χρειάζονται 1-2 στελέχη με τεχνοκρατικά προσόντα και γνώσεις που θα αναλάβουν ευθύνες και κομμάτι της δουλειάς προκειμένου να εξασφαλίσουν χρόνο και καθαρό μυαλό στο Μάκη το Γκαγκάτση για να αντιμετωπισει τα υπόλοιπα μέτωπα... Η γνώμη μου είναι ότι Θα χρειαστουν επισης ένας ή δύο άμισθοι συμβούλοι επιλογής και εμπιστοσύνης του ευεργλετη του ΠΑΟΚ οι οποίοι θα έχουν το θάρρος να του εκφράζουν την γνώμη τους σε τυχόν λάθος αποφάσεις και θα του επισημαίνουν τις συνεπειες της καθυστέρησης λήψης αποφάσεων... Άμισθους, γιατί οι έμμισθοι ευνόητο ειναι οτι δε ρισκάρουν τη θεση και την αμοιβή τους... Εδω θέλω να ειμαι ξεκάθαρος ότι όποιος σύμβουλος ή στελεχος άμισθος η έμμισθος κληθεί να βοηθήσει την ΠΑΕ δεν πρέπει να εχει την παραμικρή εμπλοκη με τα οικονομικά η τη διαχειριση που ο έλεγχός του πρέπει να βρίσκεται πάντα στα χέρια των συνεργατών του ιδιοκτήτη για ευνόητους λόγους.».

Για τη σοβαρότητα του FFP:

»Είναι σοβαρότατο. Ο άνθρωπος που θα εισηγηθεί τον φετινό προϋπολογισμό αν δεν υπολογίσει ικανό πλεονασμα για την κάλυψη του FFP θα φέρει σύντομα την ΠΑΕ αντιμέτωπη με βαριά πρόστιμα και με τον αποκλεισμό απο την Ευρώπη. Πρώτη λύση είναι τα έσοδα να ειναι μεγαλύτερα απο τα έξοδα πράγμα ανέφικτο αφού πιθανότατα θα λείψουν απο τη χρήση 10 περίπου εκατομμύρια  απο διαρκείας και εισιτήρια. Δεύτερη λύση οι πωλησεις αρκετά μεγαλυτερες απο τις αγορες. Τρίτη λύση βρισκεις μια ομάδα που ξαφνικά θέλει να πληρώσει το βαρος ενος ταλεντου σου σε χρυσό-η λύση αυτη εχει χρησιμοποιηθει απο ελληνική ομάδα δύο φορές. Το σημείο κλειδί για τον προϋπολογισμό ειναι η είσοδος έστω στους ομίλους του Europa league με 7-8 εκατομμύρια έσοδα που θα κλείσουν την μισή τρύπα..Το «θα τα βάλει ο ιδιοκτήτης αν δεν προκριθούμε» δεν παίζει αυτή τη φορα ως νόμιμη λύση».

Για το νέο γήπεδο:

«Το γήπεδο πιστεύω οτι ειναι πλέον η πρώτη προτεραιότητα για το σύλλογο χρειάζεται ομως πολλή δουλειά -θα συναντησει την ατελείωτη γραφειοκρατία με απρόβλεπτες καθυστερήσεις με εμπλοκή πολλών υπουργείων -τυχόν ενστάσεις και αναμονες δικαστικών αποφάσεων και οσο και αν υπάρχει η πολιτική βούληση για να προχωρήσει θα πρεπει να γίνει μεγαλη προεργασία και η διοικηση να ασχολειται συνέχεια με αυτό. Επαναλαμβάνω δεν αρκούν οι δεσμεύσεις πολιτικών. Εχουμε ένα τεράστιο σύμμαχο, τον δήμαρχο και είναι απαραίτητη η συνεχής συνεργασία της ΠΑΕ με τον ΑΣ και ενα ξεκάθαρο πλανο της επόμενης μέρας με win win situation και για τους 2».

Για τους στόχους στο αγωνιστικό:

«Θα πρέπει να κατέβει απο τη διοικησξ ο πήχυς των στόχων και το μπλατζετ τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά και να ειπωθεί αυτο στον κόσμο άμεσα και καθαρά έτσι ώστε στον Οργανισμό να επέλθει ηρεμία και η ομάδα να δουλεψει χωρίς πίεση εντασσοντας και νέα παιδιά και οτι καταφερει. Σε αυτη την αποφόρτιση θα βοηθήσει και το ξεκίνημα του πρωταθλήματος χωρίς κόσμο στις κερκίδες».

Για την υπόθεση στο CAS:

«Εγινε σωστή προετοιμασία και επιλογή καλων Ελλήνων & ξένων συνεργατών και επήλθε το αποτέλεσμα. Εδω θέλω να πω κάτι: Ο Αχιλλέας Μαυρομματης ειναι ένας ηθικός,  αξιόπιστος και με τις απαραίτητες γνωσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη νομικός που μπορεί να μην ταιριάζει με τη βρωμια στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλα ειναι απαραίτητος όταν η ΠΑΕ κάνει συμβασεις 20-30 εκατομμυρίων το χρόνο και θελεις κάποιον έντιμο που δε θα σε τρυπήσει ΠΟΤΕ ούτε καν στα ψιλά γράμματα αυτών. Εξ ου πιστεύω και η εμπιστοσύνη του κ.Σαββιδη στο πρόσωπό του. Το ίδιο αξιόπιστος ειναι και ο Μάκης Γκαγκατσης που ισχυροποίησε με προσωπική δουλειά τον ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ & στα κέντρα αποφάσεων - για τον οποίο Μάκη είχα αφιέρωςει πολυ χρόνο στην προσαρμογή του όταν τον φέραμε στον ΠΑΟΚ και δικαίωσε ολους μας που του εμπιστευτήκαμε παρά την νεαρή ηλικία του κρισιμοτατες ευθυνες στη λειτουργία της ΠΑΕ με ποιο σημαντικη τότε την εξιδεικευση του στην αρτιότητα της ΠΑΕ σε θέματα Ευρώπης και διεξαγωγής ευρωπαϊκών αγώνων. Αυτη τη στιγμή ειναι απαραιτητος αλλα και Αναντικατάστατος».

Για το αν έχει συναντηθεί με το Ιβάν Σαββίδη:

«Οχι και κοιτάξτε παρά το θεσμικό μου ρόλο ως Προέδρου της Ενωσης Ξενοδοχων Θεσσαλονικης -που το Μακεδονία Παλας ειναι μελος της δεν εχω βρεθεί με τον κ.Σαββιδη για ενα και μοναδικό λόγο γιατί οι περισσότεροι που κανουν όλα αυτά τα χρόνια συναντήσεις μαζί του συνήθως κάτι του ζητάνε και εγώ δεν είχα ποτέ κάποια τέτοια πρόθεση».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.