Μανδρίνος: «Ο ΠΑΟΚ ψάχνει την αυτάρκεια, ο Χρυσοχόος φτιάχνει ένα νέο μοντέλο διοίκησης»

Metrosport Team25 Μαΐου 2021

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ανδρέας Μανδρίνος και μίλησε για τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, αλλά και τον Πάμπλο Γκαρσία.

«Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης τα πρώτα χρόνια είχε τον Αντελίνο στο μαγαζί του, τον είχε από κοντά του και τον συμβούλευε για όλα. Οι άλλοι ξένοι είχαν τις οικογένειές τους, ο Αντρέ ήταν μικρός και μόνος του στην πόλη. Στις συζητήσεις που έκαναν οι δυο τους ο Παναγιώτης του έδινε να καταλάβει τι σημαίνουν διάφορα πράγματα για τον κόσμο, ένα ντέρμπι με τον Άρη και τον Ολυμπιακό. Ο Παναγιώτης τα έδωσε όλα, όλη η ζωή του ήταν ο ΠΑΟΚ και δυστυχώς επί θητείας του δεν ήρθε ένας τίτλος», είπε αρχικά και πρόσθεσε για τον Γκαρσία: «Ποτέ δεν φανταζόμασταν τον Πάμπλο προπονητή. Στο γήπεδο, ως ποδοσφαιριστής, δεν σε άφηνε να ησυχάσεις. Είναι μεγάλη προσωπικότητα, έχει περάσει από Ρεάλ και Μίλαν και ήρθε τώρα η ώρα να ασχοληθεί με την προπονητική. Λογικό μου φαίνεται».

Για τη σχέση του Βιεϊρίνια με τον Γκαρσία:

«Ο Σάντος τους είχε κάνει οικογένεια, ήταν για 4-5 χρόνια μέλη σε τόσο καλά αποδυτήρια. Είχαν δεθεί τόσο πολύ και πλέον, Βιεϊρίνια και Γκαρσία με τα μάτια μπορούν να συνεννοηθούν».

Για το πώς εξελίχθηκε η φετινή σεζόν:

«Είναι πολύ θετικό ότι η σεζόν έκλεισε με το Κύπελλο. Ωστόσο, ίδιος ο ΠΑΟΚ άφησε να φανεί όπως φάνηκε η φετινή χρονιά. Ο στόχος της διοίκησης ήταν εξαρχής να κάνει μία βίαιη προσαρμογή των οικονομικών, αλλά δεν βγήκε ποτέ προς τα έξω να το πει αυτό στον κόσμο. Την έκανε, πέτυχε τον στόχο της, αλλά δεν ήθελε να πει στον κόσμο ότι« εμείς πουλήσαμε τους παίκτες»,«εμείς σώσαμε την ιστορία του FFP» και κακώς δεν το έκανε. Οι φίλοι της ομάδας θα ήταν πιο έτοιμοι να το δεχθούν. Η διοίκηση έχει αναθέσει στον κύριο Χρυσοχόο να κάνει ένα νέο μοντέλο διοίκησης με μεγιστοποίηση εσόδων-γιατί έχει μεγάλη δυναμική στα έσοδα-και μείωση εξόδων. Πάμε σε μία διαχείριση και δεν είναι κακό. Αντίθετα δίνει προοπτική στον σύλλογο για το μέλλον να μην τον επιβαρύνει με χρέη. Δεν γίνεται να ζητάμε από τον Σαββίδη να βάζει 15 εκατ. ευρώ και να θέλουμε ταυτόχρονα να κάνει και γήπεδο. Αυτά γίνονται μόνο στα όνειρα. Σίγουρα το γήπεδο θα σου δώσει μια αυτάρκεια. Ο στόχος της αυτάρκειας δεν πουλάει στον κόσμο, όμως. Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ τώρα περιμένει πόσα λεφτά θα δοθούν στην επόμενη μεταγραφή. Όμως, το μέγιστο που μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης είναι η αυτάρκεια. Με διαφημίσεις, τηλεοπτικά, εισιτήρια κ.α, δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν χρήματα. Ένα καινούργιο γήπεδο θα σου φέρει πάρα πολλά έσοδα. Τι θέλουμε; Ο ΠΑΟΚ να πάρει τέσσερα Κύπελλα στη σειρά και να έχει χρέη; Δεν γίνεται να περιμένουμε κάθε χρόνο κάποιος να βάζει δέκα εκατομμύρια, γιατί κάποια στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να μην τα βάλει. Με την έλευση του κ. Χρυσοχόου πιστεύω θα υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση και πιο επαγγελματική από εδώ και πέρα στη διοίκηση. Θα υπάρχει καλύτερη πρόβλεψη κινδύνων. Στις περιπτώσεις με τα δελτία πέρυσι στο ματς με την ΑΕΚ και τα όσα ακούστηκαν με την Ξάνθη, για παράδειγμα, θα έπρεπε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να λειτουργήσουν αλλιώς νωρίτερα. Από το νέο μοντέλο διοίκησης πρέπει να τηρούνται όλες οι γραμμές και στον ΠΑΟΚ δεν γίνεται αυτό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.