Μάνατζερ του Αουγκούστο: «Δεν σκέφτηκε δεύτερη φορά την προσφορά του ΠΑΟΚ» - Ο ρόλος Γ. Σαββίδη και Λουτσέσκου

Χάρης Εμμανουηλίδης27 Σεπτεμβρίου 2022

Η ανανέωση του συμβολαίου πέρασε από «χίλια κύματα» και έχει προκαλέσει μεγάλη κουβέντα στις τάξεις του κόσμου του ΠΑΟΚ. Η απόφαση της ΠΑΕ ήταν αυτή όμως και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο επέκτεινε το συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ο ατζέντης του Βραζιλιάνου, Λέο Κορνατσίνι, μίλησε στο Metrosport.gr για αυτήν την εξέλιξη, τον ρόλο του Γιώργου Σαββίδη στις διαπραγματεύσεις αλλά και την θέληση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metrosport.gr:

Ένα πρώτο σχόλιο για την επίτευξη της συμφωνίας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επίτευξη της συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του Ντόουγκλας, ήταν μία πολύ καλή συμφωνία για όλες τις πλευρές, στην αρχή υπήρχαν κάποια θέματα, ωστόσο στη συνέχεια συζητήσαμε με τον Γιώργο και φτάσαμε σε συμφωνία για την ανανέωση».

Ήταν μία εύκολη συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων; «Ο ποδοσφαιριστής είναι χαρούμενος με την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, όταν φτάσαμε σε συμφωνία με τους όρους τους οποίους θέλαμε δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Τα τρία χρόνια τα οποία βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και την πόλη νιώθει σαν το σπίτι του εδώ. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του ποδοσφαιριστή μου για να παραμείνει στον ΠΑΟΚ έπαιξε η παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου, γιατί ήταν πολύ εμψυχωτικός με τον ποδοσφαιριστή, τον στήριζε συνέχεια και είναι μία συμφωνία που κάνει χαρούμενη τη δική μου πλευρά, του Αουγκούστο και πιστεύω και τον ΠΑΟΚ».

Αυτή η ανανέωση του συμβολαίου του, μπορεί να ανοίγει τον δρόμο για μία μελλοντική πώληση; Ποιος ήταν ο παράγοντας που έκρινε τη συμφωνία; «Ο σημαντικός παράγοντας για τον οποίο αποφασίσαμε να φτάσουμε στην ανανέωση του συμβολαίου του, ήταν πως ο ΠΑΟΚ θέλησε να έχει μία ισχυρή ομάδα για να διεκδικήσει τους στόχους του σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τον Ντόουγκλας να είναι ένας σημαντικός παίκτης σε αυτό το πλάνο. Θα έλεγα πως για το μέλλον δεν ξέρει κανείς τι θα συμβεί με έναν ποδοσφαιριστή με ποιότητα, το επόμενο βήμα στην καριέρα του θα είναι ένα μεγάλο βήμα που θα κάνει όλους χαρούμενους. Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο, πιστεύω ότι ο Αουγκούστο θα είναι ένας ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο, ένας καίριος ποδοσφαιριστής στο πλάνο της ομάδας».

Υπήρχε η εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ σκόπευε να πωλήσει τον ποδοσφαιριστή, πως άλλαξε το σκηνικό και φτάσατε σε ανανέωση; «Ο Αουγκούστο είναι μία επένδυση για τον ΠΑΟΚ, τον πρώτο του χρόνο στον Δικέφαλο δεν είχε πολλά παιχνίδια, τον δεύτερο χρόνο της παρουσίας του στον Σύλλογο, δεν ήταν ένας παίκτης «κλειδί» και στη στη συνέχεια εξελίχθηκε σε αυτό που πραγματικά είναι. Έτσι μπήκε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και ο ΠΑΟΚ έχει ένα πλάνο για τον ποδοσφαιριστή και για το πως μπορεί να πάρει αυτή την επένδυση πίσω. Πιστεύω ότι αυτή η στιγμή για τον Ντόουγκλας είναι διαφορετική, δεν έφτασε τώρα στην Ελλάδα και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει την εμπειρία, την ποιότητα και θα κάνει καλά τη... δουλειά για τον ίδιο και τον σύλλογο».

Ο ρόλος του προπονητή είναι τόσο σημαντικός για την παραμονή του; Γιατί είχε εκφραστεί πολλές φορές με τα καλύτερα λόγια: «Ο Λουτσέσκου έχει μεγάλη ευθύνη για τον Ντόουγκλας, έχουν καλή σχέση και τον έχει συμπεριλάβει στο πρότζεκτ του. Ο Αουγκούστο τον εμπιστεύεται πολύ και όλοι ξέρουμε τον Ραζβάν, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και προπονητής και είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή του, καθώς του είπε σε θέλω εδώ, είναι ένας ειλικρινής άνθρωπος και η στήριξη του κάνει τη διαφορά».

Υπήρχαν πληροφορίες για πρόταση από ομάδα της Bundesliga, ήταν η μοναδική; «Είχαμε δύο περιπτώσεις συλλόγων που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του Αουγκούστο, από την Ιταλία και την Γερμανία και περίμεναν μέχρι τον Ιανουάριο για να μπορέσουν να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο, αλλά δεν ήταν δίκαιο απέναντι στον ΠΑΟΚ να συμβεί κάτι τέτοιο και τα υπόλοιπα θα τα δείξει το μέλλον. Είπα στον Ντόουγκλας πως ξέρει πολύ καλά τι να κάνει και το πως είναι η θέση του καθώς και το πως πρέπει να δουλέψει αυτή τη σεζόν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.