Μαλάτος: «UEFA και FIFA είναι χειρότερες από την ΕΠΟ»

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού και Διεθνούς δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, και μίλησε τη βία που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποκορύφωμα την δολοφονία του Αλκη, σχολίασε την τροπολογία του Κοντονή που έβαλε την FIFA στην ΕΠΟ, όπως είπε, ενώ τόνισε πως δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο λουκέτο για να σταματήσει η έξαρση της βίας.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Η επιστολή μου στον πρωθυπουργό, ήταν με αφορμή την λεγόμενη ολιστική μελέτη και με τα πάρε-δώσε της κυβέρνησης με UEFA και FIFA, επισήμανα πως αν δεν φτιάξουμε το ποδόσφαιρο μας και την κοινωνίας μας τότε κανείς τρίτος δεν θα μας το λύσει. Αν δεν λύσουμε τα προβλήματα, αν δεν είναι καθαρή η ΕΠΟ τότε δεν θα έχουν πρότυπα τα παιδιά που σκοτώνουν».

«Ο κύριος Κοντονής είχε βγάλει αντισυγματική τροπολογία να ορίζει την διοίκηση της ΕΠΟ η FIFA και όχι το δικαστήριο, ωστόσο το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία. Το πρόβλημα πως ένας υπουργός έβαλε από το παράθυρο την FIFA στην διοίκηση της ΕΠΟ. Η παρέμβαση της FIFA έκανε τα πράγματα χειρότερα γιατί είναι χειρότερη, γιατί η FIFA και UEFA είναι πολύ χειρότεροι οργανισμοί σε θέματα ηθικής από την ΕΠΟ. Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κράτος να μην μπορεί να φτιάξει το ποδόσφαιρό του και να περιμένει την ολιστική μελέτη της FIFA; Αυτά βλέπουν τα παιδιά που βλέπουν τα λαμόγια της FIFA να διοικήσουν το ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση του Αλκη δεν είχαμε ραντεβού θανάτου, ήταν πέντε βλάκες που σκέφτηκαν να πάνε δείρουν έναν άνθρωπο που δεν είναι της ομάδας τους. Δεν μπορώ να πιστέψω πως η σκέψη τους ήταν να σκοτώσουν. Όλα αυτά ξεκινούν από τα αρνητικά πρότυπα που υπάρχουν στην κοινωνία».

Για το αν το λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει το θέμα της βίας: «Θα ήταν μια άποψη που μπορεί να σταθεί, αλλά πιστεύω πως και χωρίς τόσο δραστικά μέτρα μπορούν να γίνουν πράγματα. Δεν μπορείς να εξαλείψεις τη βία από τη μία μέρα στην άλλη. Πρέπει να φτιάξεις υγιείς δομές. Για παράδειγμα το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ να πρέπει να εναρμονιστεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες. Το εκλογικό σύστημα είναι η βάση για να φτιαχτεί ένα υγιές ποδόσφαιρο. Η Πολιτεία είναι αυτή που φταίει στον μεγαλύτερο βαθμό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.