Μαλάτος: «Να υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη της αφαίρεσης βαθμών»

Metrosport Team25 Φεβρουαρίου 2021

Ο καθηγητής αθλητικού δικαίου και πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM Και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το ενδεχόμενο αυστηροποίησης ποινών για επιθέσεις τύπου Μαρινάκη, από χρηματικό πρόστιμο σε αφαίρεση βαθμών, συμφωνώντας επί της ουσίας σ’ αυτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι δεν… πιάνει τόπο το χρηματικό πρόστιμο:

«Αυτό είναι θέμα κανονισμών. Αφενός είναι ευθύνη της Ομοσπονδίας και της Λίγκας να έχουν τον κατάλληλο κανονισμό και αφετέρου του κράτους. Κάποια στιγμή να παρέμβει ως προς τη λειτουργία των κανονισμών στο ποδόσφαιρο και να εφαρμόζονται και περνάνε από έλεγχο νομιμότητας του κράτους. Στο ποδόσφαιρο δεν συμβαίνει».

Για το αν συμφωνεί στην αυστηροποίηση αντί για χρηματικό πρόστιμο στην αφαίρεση βαθμών:

«Ακριβώς. Αυτό είναι ζήτημα του κανονισμού της ομοσπονδίας ή της Λίγκας. Είναι δικό τους θέμα να το αλλάξουν. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του, να υπάρχουν επιχειρήματα και για τις δύο απόψεις, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται αν δεν έχουμε τη σαφή τοποθέτηση του κράτους. Ο νόμος υπάρχει. Η πρόβλεψη υπάρχει. Αν αυτή η πρόβλεψη του χρηματικού προστίμου κρίνεται ανεπαρκής, πρέπει να πιστοποιείται επίσημα. Πιστεύω επί της ουσίας πρέπει να υπάρχει και αυτή η δαμόκλειος σπάθη της αφαίρεσης βαθμών. Απλά και μόνο χρηματικό πρόστιμο τις μεγάλες ΠΑΕ δεν τις ακουμπάει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.