Μαλάτος: «Απαράδεκτο να βρίσκεται σε δικαιοδοτική θέση ο κουμπάρος του Υφυπουργού»

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2022

Για την υπόθεση του ΠΑΟΚ με την ΕΕΑ αλλά και τον ρόλο του Νίκου Τζουλάκη στην Επιτροπή μίλησε ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του Metropolis 95.5. 

Ο Ανδρέας Μαλάτος εξέφρασε τις αμφιβολίες του στο κατά πόσο το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την επιτροπή έχει υπογραφεί από κάποιον νομικό και όχι από κάποιον απλό υπάλληλο, ενώ θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Νίκος Τζουλάκης, ο οποίος διατηρεί -μεταξύ άλλων- συγγενικές σχέσεις με τον Λευτέρη Αυγενάκη, βρίσκεται σε μια τόσο σημαντική δικαιοδοτική θέση παρά την σύνδεσή του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Αρχικά δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο να βρίσκεται σε μια δικαιοδοτική θέση ο κουμπάρος του Υφυπουργού. Θα μπορούσε να ήταν σε άλλη θέση, υπάρχουν πολλές. Το θέμα είναι γενικά ο τρόπος που λειτουργούν τέτοιου είδους επιτροπές, στις οποίες καταλαμβάνουν τόσο σημαντικές θέσεις άνθρωποι που είναι γνωστοί πολιτικών. Θα μπορούσα να ανεχτώ ως ένα βαθμό να βάλω έναν φίλο μου που εμπιστεύομαι σε μία θέση και να με καθοδηγεί, αλλά όχι σε θέση που ασκεί δικαιοδοτικό έργο. Αυτό υπερβαίνει κάθε ανοχή μέχρι και του πιο καλόπιστου. Από την κρίση αυτού εξαρτώνται δικαιώματα, περιουσίες και ιδιοκτησίες, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Στην συνέχεια σχετικά με τις αμφιβολίες του σχετικά με το Δελτίο Τύπου της ΕΕΑ ανέφερε: «Αμφιβάλλω αν το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την ΕΕΑ είναι υπογεγραμμένο από κάποιον νομικό και όχι από κάποιον υπάλληλο. Μπορεί να μην πρόσεξε ή να μην αντιλήφθηκε τι έγραφε το κείμενο. Πολλές φορές υπογράφουμε κείμενα που δεν τα προσέχουμε ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση δεν αξιολογήθηκε σωστά όπως έπρεπε από τους αρμόδιους το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε».

Όσον αφορά τα όσα είπε νωρίτερα στον αέρα του Metropolis 95.5 ο επικεφαλής της νομικής ομάδας του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Τσάκος, ο οποίος έκανε λόγο για  νομική υποχρέωση του Τζουλάκη να αυτοεξαιρεθεί, ο Μαλάτος δήλωσε: «Πάει πολύ να πούμε ότι έχει υποπέσει σε νομικό αδίκημα. Δεν παραβίασε νομικό κανόνα, ηθικός κανόνας παραβιάζεται, ναι».

Τέλος για την ύπαρξη της ΕΕΑ και τις αρμοδιότητές της ανέφερε: «Είναι αδιανόητο τέτοιο είδους θέματα να αποφασίζονται από μια επιτροπή και όχι από μια κρατική υπηρεσία όπως η ΓΓΑ. Πολλοί υπουργοί στο παρελθόν ήθελαν να αντιπαρέλθουν από φάλτσα των υπηρεσιών και αποποιούνταν τις ευθύνες ρίχνοντάς τις σε τέτοιες επιτροπές. Δεν νοείται σε ένα κράτος δικαίου να αποφασίζουν τέτοιες επιτροπές».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.