Μαλάτος: «Δεν υπάρχει άλλο κράτος με παρόμοια επιτροπή σαν την ΕΕΑ, πρέπει να φτιαχτεί σύστημα ελέγχου»

Metrosport Team12 Οκτωβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο έγκριτος νομικός, Ανδρέας Μαλάτος, και μίλησε για την ΕΕΑ και την παρουσία της στην Ελλάδα, τις πειθαρχικές ποινές που επιβάλλει και το νομικό πλαίσιο στον αθλητισμό.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Δεν υπάρχει άλλο κράτος με παρόμοια επιτροπή σαν την ΕΕΑ, είναι φαινόμενο και δημιουργήθηκε με σκοπιμότητα. Το 2002 δημιουργήθηκε και είναι συνυφασμένη με το μοντέλο των ειδικών εκκαθαρίσεων και των αγοραπωλησιών ΑΦΜ. To Υπουργείο Εμπορίου και Ανάπτυξης από το 2019 έχει αποδεσμευθεί από τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. 

Ο νόμος απαγορεύει στις εταιρείες ΠΑΕ ή ΚΑΕ να εγγραφούν στο ΓΕΜΗ, όλες οι ΚΑΕ και οι ΠΑΕ είναι στον αέρα όσον αφορά τον έλεγχο τους από το κράτος, το μόνο όργανο που μπορεί να τις ελέγξει είναι η ΕΕΑ και μόνο για ό,τι προβλέπει ο αθλητικός νόμος. Πρέπει να φτιάξουμε ένα σύστημα ελέγχου που να είναι νόμιμο και τελέσφορο. 

Δεν νοείται πειθαρχική ποινή πάνω σε ζητήματα που δεν έχουν να κάνει με το πειθαρχικό δίκαιο. Το νομικό πλαίσιο το οποίο καθορίζει όλα αυτά είναι διάτρητο και αν δεν το αλλάξουν δεν πρόκειται να φτιάξει τίποτα στον αθλητισμό. Αν δεν στηθεί εξαρχής ο αθλητισμός σε νομικό πλαίσιο, ό,τι μπάλωμα και να κάνεις δεν θα βελτιωθεί κάτι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.