«Γι' αυτό ξεχωρίζει ο Κωνσταντέλιας, έτσι πείστηκε να πάει στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team16 Νοεμβρίου 2020

Ο υπεύθυνος της ακαδημίας Αγίας Παρασκευής Βόλου, απ’ όπου απέκτησε ο ΠΑΟΚ, τον Γιάννη Κωνσταντέλια, Αλέξανδρος Μαλακασιώτης, περιέγραψε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» το ξεχωριστό ταλέντο του 17χρονου που προωθείται στην πρώτη ομάδα με επέκταση συμβολαίου ως το 2024.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πρώτη εικόνα που είχε από τον Γιάννη Κωνσταντέλια:

«Ο Γιάννης ήρθε 9 ετών στην ακαδημία, μέχρι τα 12 του. Όταν είσαι στο ποδόσφαιρο χρόνια και έχεις δει πολλούς, μικρούς και μεγάλους ηλικιακά παίκτες να αγωνίζονται και έρχεται ένα παιδί 9 ετών κι αυτά που κάνει δεν συνάδει με την ηλικία του, σίγουρα ξεχωρίζει. Χαιρόσουν να το βλέπεις από την προπόνηση, από τη διάθεση στο γήπεδο, πως αντιμετώπιζε τα παιχνίδια και το ευχαριστιόνταν από το 1ο λεπτό ως το τελευταίο. Του έβγαινε η διάθεση στο γήπεδο».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του, έφερε την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη:

«Εμείς είμαστε από το 1998 στην Αγία Παρασκευή. Δεν έχουμε βγάλει τα παιδιά στο σφυρί να τα λέμε θα πάτε μια εβδομάδα στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Αξιολογούμε τους ανθρώπους που έχουμε απέναντί μας. Ήταν πολύ βασικό να μετακινηθεί μια 5μελής οικογένεια από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη. Ήταν δύσκολα, αλλά το κατόρθωσε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος και τους έπεισε. Ο πατέρας του Γιάννη, από την αρχή εργαζόταν στον ΠΑΟΚ, δεν είχε μόνιμη εργασία και εξασφαλίστηκε. Έδειξε ότι τον πιστεύει πολύ τον Γιάννη ο ΠΑΟΚ».

Για το αν διατηρεί επαφή με την οικογένεια:

«Έχουμε επαφή, εκτιμήσαμε εξ αρχής τη στάση του ΠΑΟΚ, μας ρώτησαν την άποψή μας οι γονείς του Γιάννη. Μιλάμε στο τηλέφωνο, έχει περάσει και ο Γιάννης από εδώ να μας πει μια καλησπέρα. Είναι σημαντικό να σε εκτιμούν άνθρωποι που είχαν το πέρασμά τους από εδώ».

Για το ενδιαφέρον που είχαν δείξει για τον Κωνσταντέλια ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης:

«Ο Γιάννης μπαίνει και ξεχωρίζει στο γήπεδο. Η ποδοσφαιρική του ευφυία, η ταχύτητά του και οι αντιδράσεις του τον κάνουν να ξεχωρίζει στην ηλικία του. Βλέπεις ματς Κ19 και ο Γιάννης τρέχει περισσότερο παρ’ ότι μικρότερος απ’ όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Έχει τρομερή ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια».

Για το αν έχει στοιχεία να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα:

«Είναι ο χαρακτήρας του. Απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και δεν τον ενδιαφέρει κάτι άλλο εκτός από το να είναι στο γήπεδο και να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Είναι στο χέρι του. Δουλεύει εξτρά και με προσωπικούς γυμναστές περισσότερο σωματοδομικά. Το κάνει και το προσπαθεί. Το θέλει. Αν δεν το ήθελε δεν θα έτρεχε στις παραλίες με έξτρα προπόνηση».

Για το ότι στην Ακαδημία του ήταν και ο Παναγιώτης Γλύκος:

«Το πατρικό του Παναγιώτη είναι 50 μέτρα από τις εγκαταστάσεις μας. Από το 1998 τον είχαμε στην Ακαδημία. Τον χαρήκαμε. Ήταν ο πρώτος Βολιώτης που έπαιξε σε Μουντιάλ. Είναι και ο Θοδωρής ο Καλόγηρος γεννημένος το 2004 που είναι στον ΠΑΟΚ και έχει ως τη διακοπή πολύ καλή σεζόν. Στον ΝΠΣ Βόλο είναι αρκετά παιδιά μας και στον Παναθηναϊκό. Έχουμε ενεργή παρουσία τα τελευταία 20 χρόνια».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.